Mèdia 10/02/2015

Telecinco insisteix en els nens cantants

Duets de pares i fills competiran en el nou concurs de talents ‘Levántate’, que s’estrena aquesta nit

Albert Castellví Roca
3 min
UN PRESENTADOR EXPERT En els últims dos anys i mig, Jesús Vázquez ha presentat dues edicions de La Voz, una de La Voz kids i Pequeños gigantes. Ara Telecinco l’ha tornat a escollir perquè condueixi Levántate, el seu nou concurs de talents musicals. En aquest cas,  els participants, duets formats per pares i fills, hauran de fer aixecar el públic de la cadira si volen guanyar.

Barcelona“Per crear Levántate calia seguir el rastre de Pequeños gigantes. Estirant el fil d’aquell programa surt aquesta creació, aquesta idea que ens va semblar realment meravellosa”. El mateix director general de continguts de Mediaset, Manuel Villanueva, no té manies a l’hora d’admetre que per trobar un antecedent directe de Levántate, el nou concurs de talents que Telecinco estrena aquesta nit, no cal anar gaire enrere en el temps: només quatre mesos, fins a l’octubre, quan es va acabar la primera edició de Pequeños gigantes. Efectivament, aquests dos formats -igual que La Voz kids, que estrenarà la segona temporada abans de l’estiu- tenen com a primera matèria la presència al plató de nens que mostren les seves habilitats com a cantants. En aquest cas, la novetat és que ho fan acompanyats d’un dels seus progenitors, amb qui formen un duet. Per això Telecinco destaca que, més enllà del “talent”, en aquest programa es posen a prova la “complicitat” i la “compenetració” de les parelles participants.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L’altre tret distintiu del format és la manera com es duen a terme les votacions, ja que aquí per endur-se la victòria els concursants hauran d’aconseguir aixecar -literalment- de la cadira el públic present al plató. La cadena explica que cadascun dels 300 seients de la grada tindrà instal·lat “un innovador sistema” que “permet detectar el moviment” de la persona que hi hagi asseguda. Així, els participants rebran un punt per cada membre del públic que es posi dret per ovacionar-los.

Això sí, l’opinió del públic serà molt important, però quedarà matisada per la dels tres membres del jurat, que podran atorgar, cadascun, 50 punts. Les cantants Ruth Lorenzo i Niña Pastori, i el presentador d’ Hermano mayor, Pedro García Aguado, tindran aquesta responsabilitat, que hauran d’exercir evitant qualsevol influència del públic. Per garantir que sigui així, tots tres estaran a l’interior d’una cabina aïllada que els permetrà seguir les actuacions però no els deixarà veure si els espectadors s’han aixecat de la cadira o hi continuen asseguts.

Com era d’esperar, Telecinco ha confiat una vegada més en Jesús Vázquez per presentar el concurs. El gallec s’ha convertit en una figura indispensable per als concursos de talents d’aquesta cadena, i des del 2012, quan es va estrenar La Voz, no se n’ha perdut ni un. El coreògraf Rafa Méndez -conegut per la seva participació al concurs de Cuatro Fama ¡a bailar! - i la professora de cant Edith Salazar -directora adjunta de l’acadèmia d’ Operación Triunfo els anys 2005 i 2006- s’encarregaran d’assessorar els participants, respectivament, en els àmbits artístic i vocal.

Dotze eliminats el primer dia

Tot i que el gènere del talent show musical s’ha explotat fins a l’extenuació en els últims anys, encara hi ha molta gent amb ganes de participar-hi, com ho demostra que més de 5.000 duets de pares i fills es van apuntar al càsting de Levántate. D’aquestes parelles, 24 han sigut seleccionades per participar en el programa d’avui (21.50 h), però la meitat seran eliminades en aquesta primera entrega, de manera que només 12 duets seguiran en competició la setmana que ve. Per fer aquesta tria, avui les parelles competiran en 12 duels. El guanyador de cada enfrontament seguirà endavant, mentre que l’altre s’acomiadarà.

Cada setmana l’espai comptarà amb la presència de cantants i grups coneguts, que acompanyaran els concursants. Avui visitaran el plató Marta Sánchez, Auryn i India Martínez, i també hi serà Adrián Martín, un nen de deu anys amb hidrocefàlia que ha triomfat a YouTube gràcies a la seva veu.

Levántate és un format creat per la productora La Competencia que va aconseguir un gran èxit en l’última edició del festival de televisió Mipcom, que se celebra anualment a Canes. Des de llavors, canals de més de 20 països n’han comprat els drets, però la versió espanyola serà la primera que veurà la llum.

Un rival difícil per a la final de ‘Hit, la canción’

L’estrena de Levántate coincidirà amb l’emissió de la final d’un altre concurs musical, Hit, la canción, que aquesta nit (22.30 h) s’acomiada dels espectadors de La 1 després de sis setmanes en antena. El format que presenta Jaime Cantizano ha tingut un periple molt complicat per les nits de dissabte de TVE -ha quedat per sota dels 1,2 milions d’espectadors, amb una quota de pantalla del 7,1% al conjunt d’Espanya-, i la seva última entrega, en dimarts, tampoc ho tindrà fàcil. En aquest últim programa Pastora Soler triarà l’última de les deu cançons finalistes i posteriorment s’interpretaran tots els temes candidats. Els espectadors s’encarregaran d’elegir, per telèfon o SMS, la cançó guanyadora.

stats