29/05/2023

Torna la broma pesada del terme ‘centredreta’

2 min

1. Guanya el PP, però perd Sánchez. Les portades dels diaris de dreta carreguen en el president espanyol la responsabilitat de la derrota electoral socialista. Es busca l’erosió i que les municipals siguin una primera volta prèvia a les eleccions de debò que se celebraran el 23 de juliol. Ara, si jo fos Feijóo estaria emprenyat: ningú li atribueix cap mèrit. Ni un trist efectito.

Isabel Díaz Ayuso en el moment de votar

2. “El centredreta governarà a València, Sevilla i Valladolid”, escriu en portada El Mundo. És una manera recargolada de dir que en aquestes tres places farà falta el suport de la ultradreta, o sigui Vox. En comptes d’escriure “El PP necessitarà...”, que dona una imatge de debilitat, situen al centre els populars per deixar en simple dreta el partit d’Abascal, un partit que es caracteritza per la seva gran diversitat (d’odis).

3. “Ayuso absoluta” és un altre dels titulars d’aquest diari. Si fins ara ja la tractaven de presidenta a seques, per anar-li construint la passarel·la cap a la Moncloa en comparació a un Sánchez il·legítim, ara aquest absoluta té unes connotacions monàrquiques francament inquietants.

4. Tota la tabarra amb les llistes de Bildu no ha servit per aturar l’auge de la força independentista. És evident que l’objectiu no era minvar les seves expectatives electorals, sinó jugar una carta en clau espanyola. Em sona, aquesta utilització de la perifèria per estrafer debats i relats amb l’única motivació de guanyar vots a Madrid i rodalies (de 400 quilòmetres a la rodona).

5. Hi ha una trentena llarga d’elements de titulació a les portades del quiosc d’aquest dilluns. Però ni un parla de la pràctica desaparició de Ciutadans. Així de descomptada es donava la seva defunció, que ni tan sols els rotatius que els van encimbellar ara els dediquen unes tristes exèquies en forma de tercer subtítol.

stats