Els treballadors de PlayGround arriben a un acord amb l'empresa i accepten 60 acomiadaments

Els treballadors afectats per l'ERO rebran una indemnització de 25 dies per any treballat

El comitè de treballadors de PlayGround han anunciat avui que, després de dies de negociació, han arribat a un acord amb l'empresa sobre l'expedient de regulació de l'ocupació que es va anunciar a principis de gener. Segons han explicat, finalment seran 60 els treballadors acomiadats, 56 de Barcelona i 4 de Madrid. El comitè remarca que s'ha aconseguit salvar 17 llocs de treball, ja que en un principi l'empresa plantejava 77 acomiadaments. Tot i haver aconseguit reduir el nombre d'afectats, els acomiadats representen gairebé la meitat de la plantilla, que comptava amb 150 treballadors. 

Pel que fa als detalls de l'ERO, l'acord estipula que els treballadors afectats rebran una indemnització de 25 dies per any treballat més una bonificació de 150 euros en els casos de dos anys o més d'antiguitat. Inicialment, l'empresa oferia 20 dies d'indemnització per any treballat –el mínim legal–, una oferta que el comitè reclamava que s'apugés fins als 30 dies per any treballat. 

Els treballadors reconeixen que, malgrat haver arribat a un acord, la plantilla té una sensació de "decepció i tristesa". "Es podria dir que s'ha acceptat un acord poc generós per esgotament i per por que accions com una vaga indefinida –que havia de començar aquest divendres i ha estat desconvocada– posessin en perill més companys", han assegurat des del comitè. 

Un cop anunciat l'acord, els treballadors de PlayGround han publicat un manifest en què asseguren que estan pagant una gestió "tan qüestionable com aliena a les nostres decisions o interessos". En aquest mateix manifest es tornen a queixar, com ja van fer durant les negociacions, que l'empresa ha mantingut reunions individuals d'amagat del comitè. En aquestes trobades s'hauria insinuat quins treballadors formaven part dels plans de futur de la publicació. 

Així és com Facebook retalla l’audiència i els llocs de treball de PlayGround

Quan PlayGround va anunciar l'ERO, ho va fer assegurant que es tractava d'una mesura "necessària" per assegurar la viabilitat de l'empresa, que durant el 2018 va patir una forta caiguda d'ingressos. Poc abans que es fes pública la decisió,  Antonio J. Rodríguez, redactor en cap i codirector editorial, i Luna Miguel, editora de cultura, van presentar la seva renúncia. 

Més continguts de