Mèdia 03/03/2022

Els treballadors de Betevé faran vaga aquest divendres

La plantilla protesta per l'acomiadament de 21 professionals des del juliol i per la supressió dels programes 'Àrtic', 'La cartellera' i 'La família Barris'

2 min
La seu de Betevé

BarcelonaEl comitè d'empresa de Betevé ha convocat una jornada de vaga per a aquest divendres, 4 de març. La vaga es fa com a mesura de protesta per l'acomiadament de 21 professionals des del mes de juliol i per la supressió de tres programes de referència de la televisió municipal, Àrtic, La cartellera i La família Barris. Una altra de les reivindicacions dels treballadors de la televisió és que es mantinguin les condicions laborals de la plantilla.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Per a la jornada de vaga s'han establert uns serveis mínims que duraran tot el dia. A la TDT no hi haurà programació, excepte dues edicions d'informatius que tindran una durada de quinze minuts i que s'emetran a les 14 hores i a les 19.30 hores. Pel que fa a la ràdio, la programació habitual serà substituïda per emissions de blocs musicals. A la web es cobriran les notícies del dia, mentre que al perfil de Twitter dels serveis informatius, @btvnoticies, l'activitat es reduirà un 50%. A la resta de perfils de xarxes socials de la cadena no hi haurà activitat.

Com a part de la vaga, la plantilla ha preparat una sèrie d'accions de protesta. A les 11.30 hores els treballadors es trobaran a la plaça Sant Jaume de Barcelona per iniciar un recorregut a peu per diferents equipaments culturals. Amb aquesta acció es vol recordar que amb la supressió dels tres programes la cultura ha vist dràsticament disminuïda la seva presència a la graella de Betevé. El recorregut acabarà a la plaça Tísner, on tindrà lloc una assemblea informativa.

La vaga es produeix després que els treballadors de Betevé convoquessin dijous passat una concentració de protesta a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Durant l'acte, els professionals de la televisió municipal van reclamar la destitució del director del canal, Sergi Vicente, i van demanar la intervenció de l'Ajuntament de Barcelona en el conflicte.

Des de la direcció de la cadena es defensa que els acomiadaments anunciats aquest febrer, així com els que es va produir el juliol del 2021, responen a la necessitat de reformular la programació de Betevé. Entre els plans de futur de Sergi Vicente per a la cadena figura la potenciació de la franja de tarda amb l'estrena, al setembre, d’un magazín de “gran format en directe, que tindrà com a focus la cultura”.

stats