Mèdia 26/04/2022

Els treballadors de Betevé tornen a fer vaga en protesta pels acomiadaments

Exigeixen la readmissió de les 23 persones que hi han perdut la feina des del juliol del 2021

A.P.
1 min
Concentració davant de la Ciutat de la Justícia

Els treballadors de Betevé han fet avui una segona jornada de vaga –la primera va tenir lloc el 4 de març– per demanar la readmissió de les 21 persones acomiadades des del juliol del 2021. Una cinquantena de persones s'han concentrat a la Ciutat de la Justícia poc abans que comencés el judici pels nous acomiadaments del juliol, als quals es van sumar 12 persones més al febrer. El comitè d'empresa també suma dos autònoms que són col·laboradors externs.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Durant la protesta, els representants del comitè d'empresa han exigit, a més de la readmissió dels treballadors, la destitució del director de la televisió municipal, Sergi Vicente, al qual s'ha acusat en diverses ocasions d'haver relegat Betevé a la "intranscendència". Els acomiadaments van comportar, de retruc, la supressió de manera fulminant de tres espais icònics de la cadena: La Família BarrisÀrtic i La cartellera. Durant la jornada de vaga, tant la programació de Betevé com la pàgina web de la cadena s'han limitat a oferir serveis mínims.

Des que va esclatar el conflicte laboral, l'Ajuntament de Barcelona ha demanat que s'establís un diàleg entre la direcció i la plantilla. Està previst que abans de l’estiu el ple voti un nou contracte programa de Betevé que garanteixi la continuïtat del mitjà públic amb unes “condicions econòmiques i laborals dignes”. L'últim contracte programa de Betevé es va aprovar el 2014 i està caducat des del 2017.

stats