Mèdia 19/11/2013

El comitè d'empresa de TV3 xifra en un 90% el seguiment de la primera aturada d'aquest dimarts

Les protestes es repetiran a la tarda i al vespre

Ara/acn
1 min

BarcelonaEl comitè d'empresa de TV3 ha xifrat en un 90% el seguiment de la primera de les tres aturades parcials a què està convocada la plantilla de la televisió pública aquest dimarts, en protesta contra els plans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) de privatitzar el departament comercial. Aquesta primera vaga, que ha començat a les 13.30 i s'ha allargat fins a les 14.45, ha obligat a reduir la durada d''Els matins', suprimir el 'Telenotícies Comarques' i endarrerir l'inici del 'Telenotícies Migdia'.

Les aturades es repetiran entre les 18.00 i les 18.45 –amb afectacions sobre el programa 'Divendres'– i de 20.45 a 21.15 –fet que obligarà a modificar els horaris d''El gran dictat' i el 'Telenotícies Vespre'–. Tant el 3/24 com l'Esport3 modificaran també la seva graella durant aquestes franges.

Durant les aturades, els treballadors celebraran assemblees en què se'ls informarà sobre la intenció d'externalitzar la gestió de la publicitat. Aquesta decisió, al seu parer, "facilitarà les externalitzacions previstes en el contracte programa que el Consell de govern de la CCMA està a punt d'aprovar" i implicarà "la renúncia incomprensible a un departament estratègic". En aquestes reunions també es parlarà sobre l'estat de la negociació del conveni i sobre les intencions de la direcció de la cadena de "desregular" els apartats de jornada, horaris, així com la classificació de la plantilla en grups professionals i l'efecte salarial.

stats