CRÍTICA XARXES

Els tres ‘smartphones’ que voldria veure aquest any

Això és el que espero dels pròxims aparells emblemàtics de les tres marques que venen més telèfons

Aquesta setmana he canviat el meu telèfon habitual. Després d’uns mesos amb l’espectacular Samsung Galaxy Note 8, de 6,3 polzades i quasi 200 grams de pes, he anat en contra de la tendència general del mercat cap a mòbils més grossos i m’he decidit per un Galaxy S8, molt més manejable, amb 5,8 polzades i 155 grams. Tot i això, segueixo sense trobar al mercat el meu telèfon ideal (probablement molt diferent del del lector) i en el procés de selecció he hagut de pensar què espero dels pròxims aparells emblemàtics de les tres marques que venen més smartphones. I no té res a veure amb la previsible millora en velocitat ni amb la inevitable incorporació de funcions considerades d’intel·ligència artificial.

Samsung. No cal que els Galaxy S9 siguin gaire diferents dels actuals S8: pantalla infinita, càrrega sense fils i diverses opcions d’identificació biomètrica. Posats a demanar, però, estaria bé que la càmera principal fos doble com la del Note 8 i que el sensor dactilar, si va al darrere, almenys estigui en una posició que eviti deixar ditades a l’objectiu cada cop que encens el telèfon.

Apple. Segons la consultora Canalys, l’iPhone X va ser l’ smartphone més venut del 2017. Malgrat el preu, té sentit perquè representa la posada d’Apple a l’altura dels seus rivals després d’anys vivint de renda. Però, sisplau, que el model del 2018 no tingui la pestanya superior de la pantalla on hi ha la càmera i el sensor facial, un nyap èpic que deu haver fet que Steve Jobs s’hagi regirat a la tomba.

Huawei. En el meu canvi de telèfon m’hauria quedat amb el P10 de la marca xinesa o el seu bessó Honor9: compacte, potent, amb dues càmeres, un sensor dactilar frontal que també facilita la navegació per les aplicacions i més barat que els rivals. Si no ho he fet és perquè la bateria no es pot carregar sense fils. És l’única innovació que m’agradaria veure al futur P11.

I sobretot, senyors de Samsung, Apple i Huawei: poseu un sintonitzador de FM als telèfons nous. La seva absència és injustificable.

Més continguts de