Enquesta 13/05/2023

Enquesta: Qui guanyarà Eurovisió 2023?

Els països nòrdics semblen els favorits per endur-se el micròfon de vidre, però també hi ha altres opcions molt ben posicionades

El trofeu del festival

L'any passat, les apostes sobre qui guanyaria Eurovisió van encertar de ple: la guerra va influir decisivament en la victòria d'Ucraïna, que es va endur el micròfon de vidre gràcies al televot. Aquest any, qui creieu que guanyarà Eurovisió? Enguany, en la llista de favorits destaquen noms com el de la sueca Loreen amb Tattoo o el de la israeliana Noa Kirel amb Unicorn, però les discrepàncies entre el vot del jurat professional i el del públic sempre deixen la porta oberta a sorpreses d'última hora. Cal tenir en compte que en l'edició d'aquest any s'ha modificat el sistema de votació per donar més pes a l'opinió dels espectadors.

Les dones són les protagonistes del festival, que aquest any té lloc a Liverpool i que arrenca aquest dimarts amb la celebració de la primera semifinal (la segona és aquest dijous). Blanca Paloma, la representant d'Espanya que va arrasar al Benidorm Fest, es posiciona a les enquestes com la cinquena opció amb més possibilitats d'aconseguir la victòria al Regne Unit. La seva gran basa és el seu directe, que segons els eurofans és impecable. Aconseguirà destacar com ho va fer l'SloMo de Chanel l'any passat?

Els candidats dels països del nord d'Europa –Noruega, Suècia, Finlàndia— reuneixen tots els elements clau per guanyar el micròfon de vidre d'aquest any. La sueca Loreen va obtenir la primera posició l'any 2012 amb el sonadíssim Euphoria; per tant, compta amb el reconeixement de l'audiència. La representant de Noruega, Alessandra, que afegeix elements del folklore del seu país a Queen of kings, va quedar setena al programa The Voice. Pel que fa al raper nascut a Hèlsinki i declarat eurofan Käärijä, s'ha guanyat l'estima del públic del seu país amb una actuació extravagant i potent. A la cançó Cha cha cha combina electrònica, heavy metal i un punt de K-pop, elements que segons l'artista "parlen de l'esperit de Finlàndia".

Voteu els vostres favorits en l'enquesta següent!

stats