Violència masclista
Mèdia TV 17/04/2023

'Gran hermano': condemnat a 15 mesos de presó el concursant acusat d'abusar sexualment d'una companya

La productora també haurà de pagar una indemnització de 1.000 euros a la víctima

2 min
José María López i Carlota Prado a 'Gran hermano'

BarcelonaUna jutgessa de Madrid ha condemnat a 15 mesos de presó José María López, exconcursant de Gran Hermano Revolution, per haver abusat sexualment de Carlota Prado el 14 de novembre del 2017, quan tots dos participaven al reality emès per Telecinco. La sentència també obliga López a pagar una indemnització de 6.000 euros a la víctima per rescabalar els danys morals ocasionats. A més, no podrà acostar-s'hi ni comunicar-s'hi durant quatre anys.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La jutgessa considera demostrat que l'acusat va abusar de Prado sabent que la noia anava beguda i, per tant, no podia donar el seu consentiment a una relació sexual. "Li va treure els pantalons quan tots dos ocupaven el mateix llit i va començar a fer sota l'edredó moviments de caràcter sexual, malgrat que la víctima feblement li va dir: «No puc»", diu la sentència. La jutgessa afegeix: "Els moviments lúbrics del condemnat van continuar diversos minuts més fins que la víctima es va destapar la cara i un braç i es va deixar veure en estat inert, cosa que va motivar la intervenció d'un dels membres del programa encarregat del visionat de l'enregistrament". Llavors, afegeix, "va cessar la situació i Prado va vomitar i es va mostrar completament atordida".

L'agressió sexual que va partir Carlota Prado es va produir després que la productora del programa, Zeppelin, organitzés una festa a la casa de Guadalix de la Sierra on es rodava el programa i en la qual els concursants van consumir alcohol. Cap a les 1.30 h Prado es va retirar a l'habitació. López (que abans havia mantingut relacions consentides amb ella dins la casa) la va acompanyar, es va estirar amb ella al llit i, després de tapar-se amb un edredó, la va magrejar. L'endemà, Zeppelin, que inicialment va intentar ocultar el cas, va comunicar a Prado el que havia passat i li va mostrar les imatges enregistrades i sense que la noia pogués comptar amb cap suport psicològic. Per aquest motiu, la jutgessa també ha condemnat la productora a pagar una indemnització de 1.000 euros.

Telèfons Violències Masclistes

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

Emergències

Mossos d’Esquadra

900 900 120

112

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores

contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores contra

les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

stats