Polèmica

Intoxicació massiva a 'MasterChef': 44 comensals pateixen gastroenteritis després de participar en el programa

Els fets van tenir lloc durant la prova d'exteriors a València que es va poder veure al programa de diumenge

2 min
Imatge de la prova que es va fer a l'Oceanògrafic de València

BarcelonaLa conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana ha confirmat la intoxicació de 44 comensals que van participar en la gravació de Masterchef que va tenir lloc el 19 de gener a l'Oceanogràfic de València. El programa es va traslladar a la ciutat per enregistrar una de les proves d'exteriors que es van poder veure en l'emissió d'aquest diumenge. El cas d'intoxicació havia estat denunciat públicament per una treballadora de l'Aquari, que va explicar la seva experiència a través d'un fil de Twitter.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En la seva publicació, la comensal, que ha hagut de posar el seu perfil de Twitter en mode privat, compartia una foto en què se la veia amb diverses companyes en una de les taules disposades per MasterChef per a la prova d'exteriors. "La nit següent vaig haver d'anar a urgències perquè m'injectessin Primperan i deixar de vomitar". La usuària continuava explicant que va perdre cinc quilos en tres dies i va assegurar que des del gener cap responsable del programa es va comunicar amb els afectats per demanar-los disculpes. "Gràcies, MasterChef, per la pitjor experiència gastronòmica de la meva vida", concloïa.

Després de les crítiques de la treballadora de l'Oceanogràfic, Shine Iberia, productora del programa, ha fet públic un comunicat en què reconeix els fets, però els qualifica d'excepcionals. "Des de MasterChef lamentem molt la indisposició que van patir alguns dels comensals que van assistir a l'enregistrament de la prova exterior a València. Es tracta d'un cas absolutament excepcional en aquests onze anys de MasterChef a Espanya, un programa on és una prioritat absoluta garantir la cura alimentària de les persones que hi intervenen", diuen els responsables del concurs de cuina. Asseguren que un cop van tenir constància de la intoxicació van informar les autoritats sanitàries competents.

Des de la conselleria han especificat que van ser 44 les persones que van resultar intoxicades durant la gravació i que els símptomes que van patir van ser els habituals d'una gastroenteritis, com ara vòmits i diarrea. També han detallat que, després de rebre una primera notificació, es va dur a terme un estudi de contactes. Arran d'això es va poder determinar el nombre de persones afectades, però no la causa de la intoxicació perquè havien passat dies del rodatge i ja no quedaven aliments per analitzar.

stats