Mitjans públics
Mèdia 05/03/2014

TV3 i Catalunya Ràdio faran vaga aquest dijous a la tarda

L'aturada, de 13.30 a 18.00, coincidirà amb l'últim dia de negociacions sobre la rebaixa salarial

Ara
1 min

BarcelonaEls treballadors de TV3 i de Catalunya Ràdio estan convocats a una nova vaga aquest dijous entre les 13.30 i les 18.00. L'aturada es planteja com una mostra de suport als comitès d'empresa de tots dos mitjans durant l'última jornada de les negociacions amb la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per pactar la rebaixa salarial que hauran d'assumir les plantilles de la ràdio i la televisió públiques.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La proposta que hi ha actualment sobre la taula preveu una retallada del 7,25% dels sous en el cas de TV3 i del 6% a Catalunya Ràdio –on es parteix de salaris inferiors–, i el compromís per part de la CCMA de no tornar a passar la tisora pel capítol de personal com a mínim fins al 2017. Amb aquesta mesura, la Corporació preveu estalviar els 7,5 milions d'euros que necessita per quadrar el seu pressupost d'enguany, després que el Govern aprovés una aportació extraordinària de 7,5 milions més i que s'acceptés eixugar els 11 milions de dèficit que s'arrosseguen des del 2013 a través d'altres partides.

En cas que aquest dijous s'arribi a un acord entre empresa i treballadors pel que fa als salaris, les dues parts es donaran 15 dies més per pactar la resta de condicions del nou conveni, uns aspectes en què segons Duart no hi ha "diferències substancials" en els posicionaments. En canvi, si no s'arriba a una entesa, l'empresa podria tornar a activar l'article 41 de l'estatut dels treballadors, que li permetria rebaixar els sous de forma unilateral. L'anterior conveni va perdre la vigència el 31 de gener, un cop completat el període d'ultraactivitat que s'havia pactat a l'estiu.

stats