EL RADAR
Mèdia 18/09/2014

TV3 i Catalunya Ràdio unifiquen les corresponsalies internacionals

A.c.r.
2 min

BarcelonaTV3 i Catalunya Ràdio compartiran els seus corresponsals internacionals. Amb l’objectiu de “potenciar la col·laboració entre els mitjans i la creació i difusió de continguts de manera transversal i multiplataforma”, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha decidit unificar totes les seves corresponsalies, de manera que els mateixos professionals cobriran les informacions tant per ràdio com per televisió.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La Corporació ja va posar en pràctica aquest model al gener en nomenar Joan Carles Peris corresponsal a París tant de TV3 com de Catalunya Ràdio, i ara replicarà el mateix plantejament a la resta de ciutats del món on té presència permanent. Així, l’actual corresponsal de TV3 a Londres, Carles Costa, assumirà també aquesta tasca per a Catalunya Ràdio, en substitució d’Oriol Serra, que es farà càrrec d’una nova seu a Berlín. Eduard Rubió i Joan Biosca, fins ara corresponsals de l’emissora pública a Roma i Buenos Aires, respectivament, es mantindran en aquestes ciutats però assumiran també les corresponsalies de TV3, i Sergi Vicente i Albert Elfa sumaran a la seva tasca per a la televisió pública a Pequín i Jerusalem la cobertura de les informacions per a la ràdio. A més, es preveu crear una seu fixa a Moscou, tot i que de moment no s’ha anunciat qui se’n farà càrrec.

Pel que fa a Brussel·les i Washington, les corresponsalies de TV3 i Catalunya Ràdio també s’unificaran, tot i que en aquests casos, “pel volum d’activitat i informació que generen”, s’hi mantindran dues persones a cadascuna, que es distribuiran la feina en funció del mitjà però “amb un model de màxima coordinació”. Així doncs, Francesc Serra (TV3) i Jaume Masdeu (Catalunya Ràdio) seguiran a la capital europea i Raquel Sans (TV3) i Xavier Vilà (Catalunya Ràdio) als EUA.

Aquests canvis, que s’aniran aplicant progressivament fins a finals d’any, permetran, segons la CCMA, “assolir més eficiència en un context comunicatiu cada cop més competitiu”, de manera que s’aconseguirà una “millora del servei sense incrementar la despesa”.

El consell professional de TV3, tot i admetre que l’obertura de noves corresponsalies -a Berlín, Buenos Aires i Moscou, en el cas de TV3-és “una bona notícia”, adverteix que el nou model “repercutirà negativament en la qualitat de la informació i en la possibilitat de fer treball de camp i reportatges de proximitat”. Hi coincideix el comitè d’empresa, que considera que amb aquesta mesura la Corporació “aprima” les corresponsalies ja existents i provocarà un “deteriorament de la qualitat del producte informatiu”, tal com, asseguren, ja ha passat a París. En la seva opinió, com a mínim en aquesta ciutat i a Londres caldria un model com el de Washington i Brussel·les, amb dos equips treballant conjuntament. En un comunicat, el comitè lamenta, a més, que els contractes mercantils dels actuals corresponsals de Catalunya Ràdio a Berlín, Jerusalem, Moscou i Pequín seran rescindits.

stats