TELEVISIÓ
Mèdia 18/11/2016

TV3 i IB3 faran un concurs juntes

L’espai musical 'No perdis el compàs!' s'estrenarà l’any que ve i s’emetrà els dissabtes a la nit

à. Gutiérrez / A. Castellví
3 min
No perdis el compàs!és un format de gran entreteniment familiar per als dissabtes a la nit, igual que Oh happy day.

BarcelonaUn cop aconseguida la reciprocitat entre TV3 i IB3 pel que fa a l’intercanvi d’emissions, ara es fa un pas més amb la primera producció d’un contingut comú: TV3 va confirmar ahir que prepara el seu primer programa coproduït amb la televisió pública de les Balears. Es tracta de No perdis el compàs!, un concurs musical que ocuparà la franja de la nit dels dissabtes i que s’adreçarà a un públic familiar.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El projecte preveu, de moment, tretze capítols de dues hores gravats amb públic al plató i amb concursants procedents tant de Catalunya com de les Illes. I una copresentació prevista de català i mallorquina. La productora DLO, dirigida per José Manuel Lorenzo, serà l’encarregada de muntar el format. L’estrena serà l’any 2017 i hi haurà una versió en castellà del mateix programa, que s’emetrà en aquest cas a l’Aragó, Andalusia i Castella-la Manxa com a fruit de la col·laboració d’aquestes tres televisions.

El xou enfronta tres equips, cadascun format per tres membres d’una mateixa família. Junts, hauran de superar una sèrie de jocs musicals que mesuraran el seu coneixement dels hits populars: tant els últims èxits com les cançons de sempre. Una de les dificultats del concurs és que els micròfons de peu que els participants fan servir per cantar van desapareixent mentre s’esgargamellen.

Voluntat d’entesa

Dijous de la setmana passada es va celebrar una reunió a la FORTA -la federació que agrupa els canals autonòmics- que va servir per segellar el projecte entre Brauli Duart i Andreu Manresa, els màxims responsables, respectivament, de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i IB3. El president de la Corporació ja havia anunciat, el juliol de l’any passat, que hi havia la voluntat d’impulsar projectes de col·laboració amb les televisions balears i valencianes. De fet, des de TV3 s’ha proposat la creació d’un consorci entre els mitjans autonòmics catalans, balears i valencians per prestar serveis conjunts aprofitant l’economia d’escala.

La reciprocitat d’emissions entre IB3 i TV3, que ja havia estat vigent del 2009 al 2012 -quan la televisió illenca va deixar d’enviar el seu senyal a Catalunya-, va tornar a ser una realitat a l’abril, quan la CCMA va incorporar al seu múltiplex el senyal d’IB3 Global. Mesos abans, al desembre, TV3 havia tornat a enviar a les Illes el 3/24 i el Super3 / 33, després de vuit mesos apagats. Durant aquest temps, TV3 -en la seva versió internacional, TV3CAT- s’havia seguit rebent a les Illes. La situació, però, es preveu més complicada un cop s’activi la nova televisió valenciana, ja que els múltiplexs d’àmbit autonòmic ja estan plens i serà difícil incloure-hi nous canals.

Amb tot, Duart creu que, després de diversos intents frustrats i promeses incomplertes, la reciprocitat és a tocar. En una entrevista a la revista valenciana Saó, declarava: “Segur, i serà molt prompte. Som uns quants els que estem compromesos que aquesta vegada la reciprocitat siga plena i, sobretot, consensuada entre els tres governs. Serà la millor manera de garantir que es consolide i tinga futur”.

Canal 9 demanarà l’ingrés a la FORTA

El consell rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) va acordar dijous demanar l’ingrés en la Federació d’Organismes de Ràdio i Televisió Autonòmics (FORTA), com també donar potestat al president, Enrique Soriano, perquè pugui subscriure contractes i convenis.

Així, la CVMC ha pres diversos acords que permetran a l’ens començar a contractar i posar a punt Canal 9 per poder emetre com més aviat millor.

stats