AUDIÈNCIES
Mèdia 02/07/2013

TV3 lidera mentre TVE cau al mínim històric

Les audiències del mes de juny impulsen Telecinco gràcies a la Copa Confederacions

àlex Gutiérrez M.
3 min

BarcelonaLes audiències del mes de juny estan tenyides de la roja , ja que la Copa Confederacions ha obtingut els millors resultats del mes i ha suposat una injecció per a Telecinco. Amb tot, TV3 ha retingut el lideratge, mentre que La 1 marca el seu mínim, tant a Catalunya com a Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Catalunya

Telecinco escurça el marge gràcies al futbol, però TV3 lidera

L'impuls dels partits de la selecció espanyola no ha estat suficient perquè Telecinco arrabassés el lideratge a TV3, que, amb un 13,3%, suma el seu dotzè mes consecutiu com la televisió més vista a Catalunya. La pública va ser la més seguida 20 dels 30 dies dels mes. En segona posició, Telecinco s'ha quedat amb un 11,4%, prou còmode per superar sense problemes Antena 3, que es queda amb un 10,5%. La 1 anota el seu mínim històric, amb un 6,8%, quatre dècimes menys que les de l'anterior rècord negatiu. El que va recuperar en audiència durant l'abril i el maig s'ho ha menjat amb escreix el mes de juny.

L'altre duel clàssic -el de Cuatro i La Sexta- s'ha saldat en favor de la cadena d'Atresmedia, que fa un 5,9% a Catalunya, mentre que la de Mediaset es queda en un 5,8%. Ja a més distància, 8TV, del Grupo Godó, registra un 3,5% i es deixa una dècima respecte a les dades del mes de maig.

En tot cas, si en comptes de mirar-ho per cadenes s'analitza per grups, aleshores és Atresmedia qui guanya, ja que els seus set canals sumen un 25,6% d'audiència, mentre que els de Mediaset fan un 24,5%. La Corporació com a grup fa un 17,6% un cop se li sumen les audiències d'Esport3 (1,4%, baixa dues dècimes respecte a l'1,6% del mes anterior, que havia estat el seu rècord absolut), les del 3/24 (es manté en un 1,1%) i les del Super3/33 (1,8%, puja una dècima).

En l'àmbit de les TDT temàtiques, la més seguida és Factoría de Ficción (2,5%), seguida de ben a prop per Neox (2,4%).

Pel que fa a la quota del català -programació de TVE i televisions locals excloses-, queda establerta en un 21,1%, sis dècimes menys que en el mes anterior.

Illes Balears

IB3 es deixa un punt d'audiència respecte al maig

Telecinco torna a sumar un nou mes de lideratge entre els illencs, amb un 14,2% de quota, 2,9 punts més que Antena 3, que fa un 11,3%: s'eixampla, per tant, la distància entre els dos, que al maig era d'1,4 punts. IB3 fa un 5,7%, que suposa una caiguda notable, ja que al maig va aconseguir un 6,7%. La 1 assoleix un 9,7%, Cuatro un 5,9% i La Sexta un 3,4%. Pel que fa a les temàtiques, destaca el bon seguiment a Factoría de Ficción, del grup Mediaset, que obté un 4,1%, molt per sobre del 2,9% que registra en la seva mitjana espanyola.

Espanya

Mínim històric per a TVE, amb un 9,6% de quota

El futbol fa que Telecinco aconsegueixi un lideratge còmode: 14,5% versus els 12,9% amb què es queda Antena 3. En canvi, si es mira per grups, el resultat segueix afavorint Mediaset, però pels pèls: treu un 28,6% sumant els seus set canals, mentre que Atresmedia els persegueix a només una dècima, amb 28,5%. El duel Cuatro - La Sexta es decanta a favor de la primera: 6,4% contra 6,2%. Entre les temàtiques, domina Factoría de Ficción, amb un 2,9%.

Qui pateix especialment aquest mes de juny és La 1, que marca el seu mínim històric no només a Catalunya sinó també amb la seva dada general espanyola: un 9,6%.

Les dades del juny certifiquen una altra tendència: l'enfonsament d'Intereconomía, mentre 13TV, de la Conferència Episcopal, va consolidant la seva audiència. Així, la cadena del toro va marcar un 0,9% a Espanya i baixa dues dècimes més. 13TV, en canvi, es manté en el seu 1,3%.

El més vist del mes

Itàlia-Espanya, en primer lloc; el Concert per la Llibertat, cinquè

L'emissió més vista del mes van ser els penals del partit Espanya-Itàlia, de la Copa de Confederacions: van ser seguits per 1.534.000 espectadors, el 46,4% dels que miraven la televisió a aquella hora. El Concert per la Llibertat ocupa la cinquena posició del rànquing, amb 704.000 espectadors i un 32,3% de share , amb un cim de 878.000 seguidors. TV3 és qui domina aquesta llista, ja que copa 20 places de les 40 primeres. A més, en té 10 de les 15 primeres. Les altres cadenes que contribueixen a aquest top 40 són Telecinco (amb 8 espais), Antena 3 (4), La Sexta (4), TVE (3) i Cuatro (1).

stats