Mèdia 01/11/2016

TV3 recula a l'octubre i cedeix el lideratge a Telecinco

La pública cau fins al 10,9%, dues dècimes menys que el canal de Mediaset, que també va a la baixa

Albert Castellví
2 min

[Si mires aquest contingut des d'una app d'un dispositiu mòbil, clica aquí per veure'n el gràfic].

TV3 no ha pogut consolidar a l'octubre el mínim avantatge que havia agafat sobre Telecinco al setembre, i ha tornat a cedir el lideratge d'audiència a Catalunya al canal de Mediaset. Aquestes dues cadenes havien empatat el primer mes de la temporada regular amb un 11,4% de quota de pantalla –per bé que les centèsimes situaven la cadena pública en primer lloc–, però ara la privada ha recuperat la iniciativa per dues dècimes.

De fet, tots dos canals han perdut quota aquest mes: TV3 s'ha deixat mig punt, fins al 10,9%, i Telecinco, tres dècimes, de manera que se situa en l'11,1%. D'aquesta manera, la cadena de Mediaset recupera una primera posició que ja havia ocupat al juny, al juliol i a l'agost. Fa un any, TV3 va ser líder amb un punt d'avantatge sobre Telecinco: 13,1 a 12,1%.

Al tercer lloc repeteix Antena 3, que millora lleugerament –del 9,9% del setembre passa al 10,1%–, però es manté en xifres més aviat baixes, tenint en compte el seu currículum a Catalunya.

La 1, en canvi, ha notat l'impuls del 15è aniversari d''Operación Triunfo' i ha guanyat set dècimes de cop per situar-se al 7,4%. Amb tot, aquesta millora només li ha servit per obrir una escletxa amb Cuatro i La Sexta, però encara segueix molt lluny del podi.

Entre els segons canals dels grups privats, La Sexta s'imposa per primer cop des de l'abril: la cadena d'Atresmedia ha guanyat sis dècimes, fins al 6,9%, mentre que Cuatro, que fa un mes empatava amb La 1 al quart lloc, s'ha deixat tres dècimes i ha caigut fins al 6,4%.

Per la seva banda, 8TV ha tancat l'octubre amb un 3,3% de quota de pantalla, dues dècimes menys que al setembre i tres menys que fa un any.

stats