Mèdia 08/09/2020

TV3 proposa una tardor continuista, malgrat tot

Marc Ribas presentarà un altre concurs de cuina i Gemma Nierga canvia els pares pels fills

Albert Castellví Roca
4 min
L'estrena de 'Merlí: Sapere aude' és la gran novetat de TV3 per a aquesta tardor

Sabadell“La gran novetat d’aquesta temporada és que mantenim la graella de l’any passat”. Amb aquesta barreja de resignació davant les adversitats i satisfacció per haver sigut capaç de sobreposar-s’hi resumeix el director de TV3, Vicent Sanchis, la proposta de continguts que la televisió pública oferirà als espectadors durant la tardor. A l’acte de presentació de la nova programació, que s'ha fet aquest dimarts per videoconferència, Sanchis ha remarcat els esforços que han fet els professionals de la televisió pública per presentar una graella amb aparença de normalitat, encara que al darrere de les càmeres la situació sigui excepcional. “L’esforç que hem fet amb el covid-19 no es veu des de fora, però sí que es veu des de dins. L’èxit d’aquesta graella és haver-la mantingut i que tot això es noti molt poquet o gens”, ha dit el director de la televisió pública, que ha donat per acabada l’etapa dels programes fets des de casa (o amb convidats i col·laboradors per videoconferència) i fins i tot ha obert la porta a un retorn del públic als platós, encara que sigui “en una mínima part per respectar les mesures de seguretat”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aquest retorn a la presumpta normalitat ja s’ha començat a visibilitzar els últims dies amb la recuperació de la graella diària de TV3, que es manté gairebé idèntica a com era abans de l’esclat de la pandèmia. “Ho mantenim perquè ha funcionat bé i hem sigut líders d’audiència”, argumenta Sanchis, que es fixa com a objectiu “mantenir el lideratge i la qualitat”. L’únic canvi introduït al day time és una herència del covid: Planta baixa, que inicialment començava a les 12 h, s’avança ara fins a les 11 i, per tant, conserva l’horari que va ocupar durant el tram final de la temporada passada, a partir de la declaració de l’estat d’alarma.

'Com si fos ahir' torna el 21 de setembre

L’altre element destacat pel que fa a la programació diürna és l’esperat retorn de Com si fos ahir, el 21 de setembre, després de sis mesos d’absència. Sanchis ha explicat que, “fa algunes setmanes”, el Govern va aprovar una injecció extraordinària d’1,5 milions d’euros a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i que, gràcies a aquests ingressos extres, s’ha pogut recuperar la telenovel·la i el Polònia des del principi de la temporada i no al novembre, com s’havia anunciat abans de l’estiu. Després de l’extens resum que s’oferirà el dia 18, la sèrie es reprendrà amb l’emissió dels 22 capítols que ja s’havien rodat abans de l’aturada però que no es van arribar a emetre, i això enllaçarà amb els nous episodis que s’estan produint actualment, amb els guions i les trames adaptades a les noves condicions de treball però amb la voluntat que aquestes afectacions es notin “el mínim possible” a la pantalla, segons la cap de programació i imatge de TV3, Clara Cabezas.

Un ‘prime time’ amb totes les peces

Pel que fa al prime time, la principal novetat de la tardor és l’estrena, dilluns que ve, de Merlí: sapere aude, l’spin off de Merlí que es va poder veure a finals de l’any passat a Movistar+. L’oferta de ficció de la temporada es completarà amb Buga buga, una sèrie de sis capítols de vint minuts que planteja històries creuades en una bugaderia. La previsió és que s’estreni a la tardor, però encara no té data assignada.

'El bolo' serà una de les novetats de la temporada

Tampoc en té El bolo, una nova proposta d’entreteniment sorgida de la crida de formats per al canal 33 (igual que Buga buga) que porta artistes reconeguts a cases de ciutadans que en són fans perquè hi cantin, hi pintin, hi facin una representació teatral o qualsevol altra actuació. Segons Sanchis, s’ha optat per incloure’l a la graella de TV3 perquè “pot arribar al gran públic” i, a més, s’adequa “al moment que vivim”.

La graella de tardor comptarà encara amb dues estrenes més. D’una banda, Els meus fills, un format derivat d’Els meus pares (i presentat, també, per Gemma Nierga) que mostra com són les relacions entre pares i fills quan les circumstàncies són especialment complicades, ja sigui a causa d’una malaltia, d’una decisió inesperada o d’un fet traumàtic. A diferència del format original, aquí els protagonistes no seran personatges coneguts. El programa s’emetrà el diumenge a la nit. L’altra novetat és Pop up xef, un concurs gastronòmic presentat per Marc Ribas en què dos cuiners, a contrarellotge, hauran de dissenyar un plat inspirat en el lloc on siguin, comprar-ne els ingredients i elaborar-lo. L’espai s’estrenarà al novembre i agafarà el relleu, el dimecres a la nit, de Joc de cartes, que aquesta setmana estrena la quarta temporada.

Marc Ribas presentarà 'Pop up xef'

També reapareixeran Persona infiltrada, ara amb Marta Torné com a presentadora (el dijous); Al cotxe! (el dilluns), Quan arribin els marcians (també el dilluns) i, més endavant, El foraster i El suplent. El 30 minuts i el Sense ficció mantenen l'espai en prime time, igual que l’humor de l’APM?, del Polònia i del Zona zàping.

Revolució al gener

Ara bé, si la temporada comença intentant que la graella recuperi la forma que tenia abans que el coronavirus la desmuntés, de cara al gener la cadena és molt més ambiciosa. “Hi haurà una pila de novetats. La programació ja no serà continuista, serà trencadora”, ha promès Sanchis. Aquest gir radical s’explica pel fet que, al principi del 2021, TV3 començarà a tenir disponibles alguns dels 34 formats que ha tirat endavant gràcies als sis milions d’euros que la conselleria de Cultura va aportar a la Corporació perquè els destinés a produir nous títols de ficció, no-ficció i entreteniment.

stats