Mèdia 05/07/2012

Guia per posar-se el Twitter en català

La traducció de la xarxa social arriba aquest divendres a la matinada per al gran públic, després d'uns dies de prova

Ara
1 min
Twitter ha obert el procés per tenir aviat una versió catalana, i els usuaris s'hi han bolcat.

Barcelona1. Ara que Twitter ja ha posat en funcionament l'opció del català, per tenir-lo al nostre compte cal desplegar el menú que hi ha al costat del cercador i seleccionar Configuració.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

2. A dins del menú Configuració (Settings, en anglès), aneu a Compte i desplegueu la franja Idioma. Aleshores, cal seleccionar Català.

3. Un cop comprovat que el Twitter ja us parla en català, és necessari saber que no es podrà consultar en aquest idioma a través dels 'smartphones'. El sistema operatiu d'Android i iPhone i la web de Twitter per a mòbils no es podrà consultar en català, de moment.

4. Encara hi haurà un temps de prova per fer més ajustos. La companyia ha traduït la seva web al català a través d'un sistema de traducció col·laborativa, en el qual han participat usuaris de Twitter voluntaris.

5. No tots els canvis s'incorporen de cop normalment a aquesta xarxa, és possible que hi hagi usuaris que puguin veure en català el seu compte de Twitter abans que d'altres.

Des de fa un mes, els usuaris que havien participat en la traducció han pogut utilitzar el català com a llengua predeterminada, per perfeccionar l'aplicació.

stats