Mèdia 11/09/2012

Twitter s'indigna amb el 'Telediario' de TVE perquè dóna poca importància a la manifestació de la Diada

Molts usuaris de la xarxa social han criticat que es presenti la informació sobre la jornada independentista després de "les eleccions a Holanda"

Joan Callarissa
2 min

BarcelonaAlguns tuitaires han protestat amb indignació a Twitter perquè la notícia s'ha emès massa temps després que comencés l'espai informatiu 'Telediario 2' de La 1, cosa que li resta importància des d'un punt de vista periodístic. Així, alguns piuladors han protestat i han començat a comptar quants minuts havien passat des del principi de l'espai fins al moment de l'emissió de la informació sobre la multitudinària manifestació independentista que ha tingut lloc al centre de Barcelona aquest dimarts 11 de setembre.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons expliquen alguns tuits, en el sumari de l'informatiu la notícia s'ha presentat en cinquè lloc del sumari que repassa els temes més importants del dia, per darrere d'una "connexió amb Nova York", "la visita del president finlandès" o "les eleccions a Holanda". Tot i això, durant l'informatiu, la notícia sobre la marxa independentista ha estat postergada a una posició encara menys destacada: el dotzè lloc.

La informació completa sobre la Diada Nacional de Catalunya ha durat 3 minuts i mig, un espai en què 1 minut i mig ha sigut de connexió en directe amb una reportera a Barcelona, un pla en el qual es veia com la gent anava abandonant la manifestació, a les 21:30 h. La informació ha començat amb Artur Mas en les seves declaracions en anglès a la BBC i ha continuat amb les declaracions del president Mariano Rajoy sobre la jornada que ha viscut avui Catalunya. La presentadora de 'Telediario 2' ha iniciat la connexió dient a la reportera que enguany hi havia hagut una mica més de gent que l'any anterior. De la connexió en directe han passat a un recull d'opinions d'assistents a la marxa i, després, a fer l'anàlisi política de quins assistents dels partits polítics de Catalunya i el Govern hi ha hagut.

La periodista Rosa Cullell ha publicat aquest tuit al respecte: "TVE no obre el 'Telediario' amb una manifestació independentista de 2 MM de persones. TV3 passa tot el dia transmetent la Diada. Dos mons".

stats