Mèdia 16/05/2017

La vaga d''El Periódico' deixa els quioscos sense el diari per primer cop

Els treballadors del rotatiu van iniciar ahir una aturada que durarà fins divendres

Ara
1 min
La vaga de El Periódico deixa els quioscos sense el diari

BarcelonaPer primera vegada en la seva història, 'El Periódico' no ha arribat avui als quioscos amb motiu d'una vaga que va començar ahir la plantilla del rotatiu. L'aturada durarà fins divendres, i també s'hi han sumat els treballadors del diari 'Sport'.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons el comitè d'empresa, la vaga ha estat seguida pel 90% dels treballadors, fet que impedia fer sortir un diari en condicions. 'El Periódico' té una plantilla de 400 treballadors, entre empleats de redacció, publicitat, logística, sistemes i administració.

Amb la vaga es protesta perquè, segons expliquen els treballadors, el Grup Zeta -l'empresa editora dels dos rotatius- no ha complert el seu compromís de recuperar, a partir de la nòmina d'abril, les condicions prèvies a l'expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) que es va començar a aplicar el 2014 i que implicava una retallada salarial del 16%.

L'ERTO es va acabar al març, però l'empresa va decidir "unilateralment", segons els treballadors, despenjar-se del conveni i seguir aplicant la reducció de sou. A més, els empleats temen que s'estigui preparant un ERO que pugui suposar l'acomiadament de fins a 200 persones.

El comitè d'empresa assegura que la direcció del Grup Zeta i 'El Periódico' han rebutjat l'oferta de negociació plantejada pel Comitè d'Empresa Intercentros en la mediació que va tenir lloc a Madrid.

Segons els treballadors, els directius s'han negat a fer marxa enrere en la rebaixa del 16% "imposada" a la plantilla a l'abril i obrir un nou marc negociador per abordar d'una manera global una reducció de la massa salarial.

La vaga ha tingut conseqüències més enllà de la producció del diari. La direcció del Grup Zeta ha decidit ajornar la celebració de la gala del Català de l'Any, que havia de tenir lloc avui.

stats