Mèdia 07/05/2015

Vaga a TV3 coincidint amb el tret de sortida de la campanya

A.c.r.
1 min
Vaga a TV3 coincidint amb  el tret de sortida de la campanya

BarcelonaAquesta mitjanit comença la campanya de les eleccions municipals, però TV3 no podrà emetre en directe la tradicional enganxada de cartells. Els treballadors del canal públic han convocat una aturada entre les 23.30 i les 0.30 per reclamar un nou conveni -l’anterior va perdre la vigència el 31 de gener de l’any passat- i l’eliminació de la rebaixa salarial del 5% que se’ls aplica des del 2011. Aquesta primera vaga tindrà continuïtat durant la campanya, amb aturades de 10 minuts cada dia en diverses franges -la de demà afectarà l’inici del TN migdia - i una altra d’entre una i dues hores coincidint amb el final de campanya.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En declaracions a l’ARA, la presidenta del comitè d’empresa, Roser Mercadé, denuncia que la direcció de TV3 ha “contraprogramat” la vaga modificant la graella inicial. “Hi havia previst un programa especial per l’inici de la campanya”, assegura, però a l’hora de la veritat aquests continguts s’han traslladat al .Cat, que començarà a les 22.35 i s’acabarà amb l’inici de la vaga i, per tant, encara fora del període oficial de campanya. “Avancen l’inici de la campanya. És xocant però ho fan així”, explica Mercadé.

Arran de la sentència del Tribunal Suprem que obliga a retornar el 5% del sou que han deixat de cobrar durant els últims anys els treballadors de Catalunya Ràdio -i que probablement afectarà també TV3-, el comitè ha presentat a la direcció una proposta “raonable” perquè la devolució es faci “fins al 2018”. “Però ens han respost que no poden fer-ho”, lamenta Mercadé.

stats