Videojocs
Mèdia Videojocs 27/04/2023

‘Star Wars Jedi: Survivor’: un videojoc galàctic per a les consoles més potents del mercat

La seqüela directa de l’exitós ‘Star Wars Jedi: Fallen Order’ arriba aquest divendres 28 d’abril amb l’experiència ‘jedi’ més completa fins avui

3 min
Star Wars Jedi Survivor Key Art HI RES NO LOGO

L’univers de la franquícia Star Wars es continua expandint i sembla que no té aturador. Una nova trilogia de pel·lícules i múltiples sèries, tant amb actors reals (live action) com d’animació, van ser les grans sorpreses de la Star Wars Celebration, que ha tingut lloc aquest mes. Pel que fa al sector del videojoc, la gran novetat va ser el tràiler final de l'Star Wars Jedi: Survivor, tot i que no va agafar desprevinguts els més acèrrims seguidors, que ja fa mesos que esperen l’arribada del joc. A partir d'aquest divendres, els fans ja podran experimentar què se sent jugant amb la nova proposta de la franquícia.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El títol és una seqüela directa de l'Star Wars Jedi: Fallen Order, que va ser publicat el 2019 com una proposta sorprenent ambientada en la famosa space opera. Aquesta segona part també arriba de la mà de Respawn Entertainment, coneguts per la saga Titanfall i pel joc multijugador Apex Legends, i sota la supervisió de Lucasfilm Games (abans coneguda com a LucasArts), encarregats de traslladar amb rigor l'univers de Star Wars a una cinquantena de videojocs des de fa més de 40 anys.

“Salvar la galàxia, hauràs de”

La trama del videojoc continuarà la història de Cal Kestis, interpretat per Cameron Monaghan, uns anys després dels esdeveniments del Fallen Order. El protagonista ja no és un padawan, sinó que ha madurat i manté les habilitats assolides prèviament, i inicia la nova aventura convertit en un poderós cavaller jedi. L’heroi gaudirà de la companyia de vells i nous aliats, i es mourà a través de l’hiperespai amb la nau Mantis per visitar planetes desconeguts i coneguts. Així doncs, el joc introdueix una experiència més completa des de l’inici, però promet aprofundir més en tots els aspectes.

El droide BD-1, company inseparable de Cal Kestis

Dins la línia de temporal, l’aventura se situa nou anys abans de la pel·lícula Star Wars episodi IV: Una nova esperança, la primera de la saga original. Cal Kestis torna a assumir la càrrega de protegir la galàxia en una trama cada vegada més fosca, amb l’Imperi trepitjant-li els talons i mentre continua explorant els misteris del llegat de l’Orde Jedi. Els antagonistes, tant soldats imperials com fauna salvatge o altres tribus hostils, no l'hi posaran fàcil, però la força i la seva destresa amb el sabre làser l’acompanyaran en una missió que proporcionarà als jugadors més de 20 hores de contingut.

Una experiència d’última generació

Star Wars Jedi: Survivor aterra només per a les plataformes més potents del mercat, les consoles denominades next-gen –PlayStation 5 i Xbox Series X|S– i els ordinadors que compleixin els requisits. Es tracta d’un fet encara no gaire habitual, ja que molts llançaments encara intenten optimitzar els títols per a consoles anteriors per arribar a més públic. Però cada cop és més freqüent veure obres que demanen potència suficient per poder fer tot el que els desenvolupadors es proposen.

Es poden explorar planetes molt diversos i espectaculars

El director del joc, Stig Asmussen, també director de la primera part i de la trilogia original de God of War, va confessar que per poder donar a l’usuari una jugabilitat millorada i més profunda de la que ja s’havia presentat a Fallen Order, necessitaria fer ús del millor hardware disponible. Amb els variats estils de combat amb l’espasa de llum o les prodigioses habilitats de la força, tot situat en entorns cada cop més extensos i detallats, l’espectacle està assegurat. Ens trobem davant d’un joc d’acció i aventura que, amb la millor tecnologia al seu abast, promet donar al jugador l’experiència jedi més completa fins avui.

  • Gènere: Acció i aventura
  • Llançament: 28 d'abril
  • Plataformes: PC, PS5, Xbox Series X|S
  • Classificació: +12
  • Desenvolupador: Respawn Entertainment
  • Distribuïdora: Electronic Arts
Tràiler oficial de presentació
  • El joc és pura essència Star Wars entre l'ambientació, els personatges i la mateixa trama. Si t'agrada, no et pot fallar.
  • El combat demanarà tota la teva atenció, sobretot en dificultats més altes. És força variat entre les postures del sabre làser i els diferents enemics, tot i que el sistema d'habilitats al final ofereix poca elecció.
  • El disseny de nivells és molt bo en totes les ubicacions que es poden visitar, amb dreceres per desbloquejar i secrets amagats. El mapa pot confondre una mica, però serà el teu aliat principal.
  • El desplaçament és entretingut, sobretot amb els fragments de parkour. Les muntures no són tan agraïdes, el control és una mica més complicat i trobem a faltar alguna altra opció diferent.
  • La customització supera de llarg la de la primera entrega: permet canviar molt més l'aparença de l'heroi, així com la de l'espasa de llum, tot i que ja no podem editar els colors de la nau.
  • Compta amb molts modes d'accessibilitat per si volem adaptar l'experiència, o per si volem gaudir només principalment de la història sense dificultats.
  • El punt més negatiu és el rendiment, ja que tot i haver rebut alguna actualització no acaba de sentir-se optimitzat. En algunes zones o durant algun combat més intens hi ha baixades de framerate molt molestes.
  • [Títol provat en PS5]
stats