Mèdia 04/12/2011

Els vins catalans resumits en una caixa única

Araelsnostresvins.cat posarà a la venda una caixa de dotze vins excel·lents, un per cada denominació d'origen, a un preu excepcional: 150 euros. I l'ARA regalarà un curs per aprendre a gaudir-los al màxim.

Ara
2 min

BARCELONAAraelsnostresvins.cat, la web que acaba de posar en marxa el diari ARA amb Toni Cruz i Josep Maria Mainat, és molt més que una botiga online de vins. Neix amb la intenció de donar a conèixer i promocionar el consum de vins de Catalunya i alhora oferir un servei integral, tant al nouvingut com a l'aficionat a la cultura del vi: consells per gaudir-lo millor i propostes d'enoturisme i restauració.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Pedagogia vinícola

La primera iniciativa de la web és oferir a l'usuari una caixa de dotze ampolles de totes les DO catalanes. Han estat triades per prestigiosos enòlegs entre els cellers amb més de 90 punts a la guia Parker, segons criteris de producció sostenible realitzada per cellers petits i mitjans. El preu també és molt atractiu: la caixa surt a la venda per 150 euros, un preu molt inferior als més de 200 euros que costaria adquirir els vins per separat.

El diari ARA també donarà suport a aquesta iniciativa oferint gratis als lectors un curs de vins que dóna valor a les ampolles adquirides. De l'11 al 22 de desembre, s'encartarà una col·lecció de fitxes dedicades a cada denominació. Cada fitxa oferirà informació completa i amena de cada denominació, així com claus per aprofundir en conceptes no sempre clars: quin paper tenen les barriques en els vins, a quina temperatura cal prendre'ls, i quina és la diferència entre criança, vi jove i reserva. Empar Moliner també farà pedagogia amb un article d'opinió en cada fitxa, en què analitzarà un aspecte de cada denominació amb la seva lucidesa i causticitat habitual. També exercirà el magisteri etílic mitjançant vídeos penjats a la web, en què desmitificarà la litúrgia vinícola alhora que ensenya com practicar-la millor.

L'oferta d'aquesta caixa que resumeix les denominacions catalanes només és el principi d'un seguit de promocions molt llamineres. Un cop al mes, araelsnostresvins.cat anirà oferint una varietat de productes seleccionats, sempre en edició limitada, que no es poden comprar a les enoteques. En paral·lel, a partir de dilluns que ve, el diari publicarà una sèrie d'articles centrats en el món del vi a Catalunya.

stats