Mèdia 01/03/2022

Wayra Ficapal guanya el Premi Mila de fotoperiodisme de Lleida per un fotoassaig publicat a l''ARA Diumenge'

També ha rebut un guardó l'interactiu de l'ARA 'Dones sense llar. Històries de supervivència', de Clàudia Frontino

Laura Minguella
2 min
Viatge a Venus*

BarcelonaEl jurat del Premi Mila de Periodisme per la Igualtat de Gènere a Lleida ha guardonat Wayra Ficapal en la categoria de fotoperiodisme pel recull fotogràfic Viatge a Venus, publicat a l'Ara Diumenge l'agost del 2021. El treball documenta la història del trànsit de gènere de la Roberta, que als 30 anys va decidir que ja era hora de viure tal com se sentia: com una dona. A més de Viatge a Venus, de Wayra Ficapal, el jurat també ha premiat l'interactiu de l'ARA Dones sense llar. Històries de supervivència, de Clàudia Frontino, en la categoria de mitjans digitals. Cada premi està dotat amb 1.500 euros.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El premi, organitzat pel Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Paeria, té l’objectiu de fer difusió de treballs signats per dones periodistes així com també ajudar a la conscienciació de la defensa de la igualtat de gènere.

En la llista de premiats també hi figuren Víctimes de la justícia patriarcal, reportatge d’Anna Celma Melero publicat a La Directa, i Anhels d'Aixopluc, de Júlia Riq i publicat a La Bonne (Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison), en la categoria audiovisual. Així mateix, el jurat també ha concedit dos accèssits a la categoria d’audiovisual (el reportatge Jo sí que et crec, de Núria Vila i Norma Nebot per a Betevé i Un any de lluita pel dret a l'avortament a Lleida i l'Alt Pirineu, de Noèlia Caselles per a Catalunya Ràdio) i dos a la de mitjans digitals (Salut! La vida amb elles, una col·lecció de reportatges de Magda Gregori Borrell publicada al diari La Mira, i Cuerpos con discapacidad. Sexualidades invalidadas, publicat per Meritxell Rigol Barbarà a la Revista CTXT).

Els organitzadors del Premi Mila han fet una valoració positiva d'aquesta 15a edició per la recuperació de les xifres de participació prepandèmia i per la gran varietat temàtica dels treballs presentats. El lliurament del premi a les periodistes guanyadores tindrà lloc el 10 de març al Saló de Plens del Palau de la Paeria, dins del marc dels actes organitzats per l’Ajuntament de Lleida amb motiu del Dia Internacional de les Dones.

stats