Mèdia 09/04/2016

El xou de ‘Còmics’ es fa més gran

L’espai, que incorpora en Peyu i Lloll Bertran, girarà cada dissabte entorn d’un gènere humorístic

Albert Castellví Roca
4 min
Manu Guix, Peyu, Àngel Llàcer, Lloll Bertran i el Senyor Bohigues al plató de Còmics show.

Sant Joan DespíCòmics torna avui (21.50 h) a TV3, però ho fa amb un format nou i més gran, en tots els sentits: en aquesta nova temporada, el programa creix en espai, en temps, en nombre de col·laboradors i en espectacle, fins al punt que s’ha canviat el nom i ara s’anomena Còmics show. “A partir dels elements distintius de Còmics, hem fet créixer el format. Ara és més obert, ja no parlem d’un còmic en concret sinó que tenim uns calaixos temàtics molt flexibles i versàtils”, explica Jordi Ferrerons, que és el productor executiu del programa a través de Lavinia i el creador juntament amb Jordi Roca. El director de TV3, Jaume Peral, defineix aquesta “evolució” del programa com un espai d’“entreteniment familiar per al dissabte a la nit”, en la línia d’ Oh happy day o El gran gran dictat.

Un dels trets característics de Còmics que es manté en aquesta nova temporada és el presentador. Àngel Llàcer seguirà fent de mestre de cerimònies i, segons la cadena, aquesta reinterpretació del format li permetrà mostrar el seu “talent” en “totes les seves facetes”. “L’Àngel canta, balla, no defuig els reptes i en sap treure partit per la via de l’humor quan no li escauen. Sap combinar la tendresa amb la ironia i fins i tot una insolència molt personal. La seva empatia aconsegueix extreure el millor dels entrevistats i els arrenca confidències colpidores sense abandonar el terreny de l’humor”, detalla TV3. En aquest sentit, la cap d’entreteniment de la televisió pública, Reyes Marimon, assegura que si Llàcer “era gran” al Còmics original, ara és “enorme”.

El presentador seguirà fent parella amb el seu inseparable Manu Guix, que en aquesta ocasió no estarà sol davant del piano sinó que liderarà una banda que posarà música en directe al programa. També hi serà el Senyor Bohigues -el bàrman interpretat per Eduard Biosca-, que continuarà fent la guitza a la resta de l’equip, al qual s’incorporaran dos nous col·laboradors: en Peyu i Lloll Bertran. “Jo faig el que l’Àngel no vol fer. Per exemple, si hi ha coses que ell no vol preguntar als convidats, surto jo i ho faig”, explica en Peyu. Bertran, per la seva banda, jugarà el paper de veterana de la televisió que hi torna després de molts anys i que es pensa que “la tele encara és com abans”, segons ella mateixa. La seva tasca principal serà organitzar el repte que el programa plantejarà al convidat al final de cada entrega.

Dos fils argumentals

Aquest repte serà la culminació del capítol i permetrà relligar els dos elements que hauran servit fins llavors de fils conductors: d’una banda, el convidat, que serà present al plató durant tota la nit -“formen part per un dia de l’equip del programa”, diu Oriol Bosch, que n’és un dels directors-, i de l’altra, un gènere del món de l’humor o l’espectacle al voltant del qual es generaran els gags i les situacions que faran avançar l’espai.

En la majoria de casos el convidat no tindrà una vinculació directa amb el tema d’aquella setmana. Així, per exemple, la cantant Lolita protagonitzarà el programa d’aquesta nit, dedicat al teatre musical, i la setmana que ve, en el capítol centrat en la màgia, el convidat serà Francesc Orella, l’actor que protagonitza la sèrie Merlí. “No és mag, però interpreta un personatge amb nom de mag”, explica Ferrerons. El repte que afrontarà Orella serà conduir un espectacle de màgia, mentre que en un altre capítol la model Judit Mascó participarà en un número de cabaret.

Al llarg de la conversa amb Llàcer, els convidats repassaran la seva trajectòria personal i professional, parlaran de la seva relació amb el tema central del dia i participaran en gags relacionats amb aquesta matèria. Això es completarà amb imatges d’arxiu dels entrevistats, visites d’altres persones relacionades directament amb el tema -avui hi seran l’actor i director de teatre Joan Lluís Bozzo i la cantant Chenoa-, la participació de joves figures del món de l’espectacle i altres seccions liderades pels col·laboradors.

Segons Bosch, la intenció és “sorprendre, innovar” i generar en l’espectador “la sensació que no deixen de passar coses”. Tot plegat dóna lloc a un format “aparentment clàssic” però sense seccions fixes i que cada setmana variarà, de manera que el mateix equip reconeix que és complicat d’explicar: “Jo abans entenia el format, però ara ja no”, ironitzava dimecres el Senyor Bohigues després de la roda de premsa de presentació de l’espai.

A diferència de la temporada passada, Còmics show no es rodarà en un cafè teatre, sinó al plató 1 de TV3, que, segons l’altre codirector, Jordi Fàbregas, “recupera l’essència dels grans mestres com Buenafuente, Puyal o Bassas” en un decorat “molt càlid” que “incorpora l’essència del teatre”. De fet, les entregues de l’espai es gravaran amb públic pocs dies abans de l’emissió i, per norma general, en fals directe, és a dir, sense talls ni repeticions. El programa també serà més llarg que en la temporada anterior: cadascun dels 12 capítols durarà 90 minuts.

Còmics és un programa amb ànima i no l’hem volgut perdre. És un programa simpàtic, la gent el voldrà veure”, assegura Llàcer, que està convençut que el format tindrà èxit. “L’any passat anàvem contra La voz i sempre guanyàvem. Ara anirem contra Got talent i també guanyarem sempre”, pronostica.

stats