Mèdia 04/12/2015

8TV farà zàping sobre el procés amb el nou espai ‘El hàmster’

La cadena privada també emetrà el Mundial de Clubs i la sèrie ‘Miénteme’

Núria Juanico
3 min
01. El hàmster recollirà, amb un punt d’humor, declaracions i moments de tertúlia sobre el procés sobiranista. 02. 8TV emet, des d’avui, la sèrie Miénteme.

BarcelonaLa graella de 8TV se segueix engreixant amb produccions de La Fábrica de la Tele. Després de posar en marxa al setembre el programa de tardes Trencadís, la cadena del Grupo Godó suma, a partir d’avui, un nou espai de la mateixa productora, de la qual Mediaset té accions. Aquest programa és el segon de La Fábrica de la Tele a 8TV després que Mediaset adquirís al maig el 40% del capital de la cadena. Es tracta d’ El hàmster, un espai de zàping que recollirà declaracions, moments de tertúlies i escenes televisives que fan referència a la relació entre Catalunya i Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Des d’una perspectiva satírica, el programa posarà el focus, sobretot, en les televisions de fora de Catalunya per mostrar “les barbaritats que diuen uns i altres i tertulians fora de si”, explica el director de 8TV, Òscar Nogueira. L’espai s’estrenarà a dos quarts d’onze de la nit i cada entrega durarà al voltant de 35 minuts. El hàmster ensenyarà “com s’està veient i cobrint” el procés sobiranista “amb un punt d’ironia i lligat a l’actualitat”, assenyala Nogueira. Tot i que la majoria de contingut serà audiovisual, l’espai també incorporarà talls de veu, articles de premsa i tuits sobre el procés i tot allò que l’envolta.

El nom del programa sorgeix d’una expressió utilitzada pel periodista Jordi Basté a l’hora de fer referència al procés sobiranista. El presentador d’ El món a RAC1 l’anomena “el hàmster” perquè, igual que aquests animals, la qüestió independentista es nodreix de declaracions i contradeclaracions que giren sobre una roda que, aparentment, no es mou de lloc.

En un principi, El hàmster havia d’ocupar la franja dels divendres a la tarda. Ara bé, davant els bons resultats d’audiència de Trencadís aquesta setmana, després que el programa hagi renovat la imatge i els col·laboradors, 8TV ha optat per mantenir el magazín de tardes de dilluns a divendres, tot i que els divendres el presentarà Ruth Jiménez, i ubicar El hàmster en horari de prime time. La cadena també havia anunciat per als divendres a la tarda el concurs Tu i jo, que posava a prova parelles del carrer. De moment, però, 8TV no tirarà endavant aquest projecte, que, segons Nogueira, “s’ha prorrogat indefinidament”.

En el camp de la ficció, 8TV també incorpora novetats, una de les quals és la sèrie nord-americana Miénteme, que aterrarà avui a la cadena. Els dos primers capítols s’emetran després d’ El hàmster i, a partir de la setmana vinent, la sèrie passarà a ocupar la franja dels diumenges a la tarda. A més, de cara al gener el canal privat té previst oferir dues altres ficcions: Shark, protagonitzada per un advocat despietat, i Roma, un drama ambientat en la transformació de la República Romana en un imperi.

L’entrada de Mediaset també s’ha traduït en l’oportunitat de 8TV d’emetre els partits del Mundial de Clubs. Com que Mediaset disposa dels drets d’aquesta competició, la cadena del Grupo Godó els ha pogut aconseguir “per un preu accessible”, tot i que no en té l’exclusivitat. Així, 8TV oferirà en directe els partits del Mundial de Clubs, que se celebrarà al Japó del 13 al 20 de desembre. Entre aquests partits n’hi ha almenys dos del Barça. El primer tindrà lloc dijous a dos quarts de dotze del matí i el segon serà diumenge a la mateixa hora. Les narracions, a càrrec de Joan Maria Pou, es podran seguir de manera simultània per 8TV i per RAC1. Abans i després de cada partit, Alfons Arús oferirà un programa especial. Aquesta serà la primera vegada que 8TV retransmet partits de futbol.

stats