Futbol femení

“Marta mereix aquesta samarreta molt més que Neymar”

Un nen ratlla el nom del blaugrana de la seva samarreta i hi escriu a mà el de la crac femenina, en un gest que simbolitza l'estat d'ànim de l'afició amb els seus equips de futbol al torneig olímpic

Natalia Arroyo
2 min
Un aficionat brasiler ratlla el nom de Neymar de la seva samarreta i hi escriu a mà el de Marta

BarcelonaLa imatge s’ha fet viral: un nen brasiler es passeja per un dels estadis de futbol amb una samarreta de la ‘canarinha’. Però és una samarreta amb missatge: el nom de Neymar està ratllat sobre el dorsal 10, i a sota s’hi ha escrit a mà el nom de Marta, l’estrella i capitana de la selecció femenina, i un cor.

El gest simbolitza els ànims de l’afició brasilera, decebuda amb els primers resultats de l’equip masculí, que no ha pogut passar de l’empat a zero contra Sud-àfrica i l'Iraq, i enamorada del joc i els gols del femení. Les derrotes, de fet, han apuntat les crítiques cap a la referència ofensiva de la selecció, un Neymar que tampoc està trobant la manera de desencallar la situació.

“Marta mereix aquesta samarreta molt més que Neymar”, afirma l’aficionat, que elogia la passió amb què juga la crac brasilera i les victòries que l’equip femení està aconseguint. El Brasil va iniciar el torneig olímpic amb una còmoda victòria per 3-0 davant la Xina, i a la següent jornada va golejar Suècia per 5-1. Ja classificades, han empatat a zero davant Sud-àfrica en l'últim duel de la fase de grups. Ara s'enfrontaran a Austràlia als quarts de final.

Neymar

El gran obstacle de la ‘canarinha’ per penjar-se l'or serà la selecció dels Estats Units, que s'ha deixat empatar davant Colòmbia l'últim partit de la fase de grups i que jugarà contra Suècia. Si brasileres i nord-americanes superen l'eliminatòria, es trobaran a semifinals.

A l'altra banda del quadre, el Canadà –que ha fet ple de punts després de tres victòries– i França –que acaba segona de grup amb sis punts i una única derrota, contra els Estats Units– s'autoeliminaran als quarts de final. I eren dues de les favorites a guanyar el torneig. Més sort ha tingut Alemanya, que s'ha deixat cinc punts pel camí i tindrà un primer duel a priori assequible contra la Xina.

Per la seva banda, l'equip masculí tancarà la fase de grups contra Dinamarca. Els encreuaments posteriors encara s'han de resoldre amb els últims partits.

Marta Vieira, en el duel Brasil-Suècia
stats