Revolta a Síria
Internacional 09/03/2012

El Consell Nacional Sirià rebutja la mediació política de Kofi Annan

L'organisme opositor reclama una intervenció armada. L'enviat de l'ONU i la Lliga Àrab arriba a Damasc dissabte per parlar amb el règim i l'oposició

Agències
1 min
Kofi Annan, enviat especial de l'ONU i la Lliga Àrab per a Síria / EFE

BeirutBurhan Ghalioun, president del Consell Nacional Sirià, ha respost a la proposta de mediació de Kofi Annan, l'enviat de l'ONU i la Lliga Àrab, reclamant una intervenció militar contra el règim de Baixar al-Assad. Annan, que ha d'arribar dissabte a Damasc, s'ha mostrat contrari a la "militarització del conflicte" i ha reclamat un diàleg entre el dictador i els opositors.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Aquests comentaris són decebedors i no donen gaire esperança al poble de Síria que pateix una massacre cada dia", ha dit Ghalioun. El president del principal organisme opositor a l'exili ha criticat Annan per "evitar" cap referència"al problema central: l'ús extrem de la força militar per esclafar una protesta que ja ha dos anys que està en marxa. "Com a enviat especial, esperem que tindrà un mecanisme per acabar amb la violència –ha dit Ghaliuon– però el que temo és que, com els seus predecessors tot això només serveixi per perdre un o dos mesos més amb esforços de mediació sense cap sentit".

El Consell Nacional Sirià aglutina diverses faccions opositores. S'ha posicionat a favor d'una intervenció internacional, que no té un suport clar de la majoria de l'oposició a l'interior.

stats