MÓN
Internacional 23/07/2011

El suposat autor dels atemptats de Noruega va comprar sis tones d'adob químic

El material es pot fer servir per fabricar explosius com el que va esclatar al centre d'Oslo

Efe
1 min

OsloEl presumpte autor dels atemptats de Noruega havia comprat fins a sis tones d'adob químic, un material que es pot fer servir per fabricar explosius. L'últim balanç dels atacs és d'almenys 91 morts. 84 persones van morir en un tiroteig en un campament juvenil socialdemòcrata i 7 més en l'explosió d'una bomba al centre d'Oslo.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Una portaveu de la cadena majorista Felleskjobet ha confirmat la compra dels 6 quilos d'adob a la cadena de televisió pública NRK, després que altres mitjans noruecs difonguessin aquesta hipòtesi.

La portaveu del majorista d'adobs ha explicat que el sospitós havia comprat aquests productes químics des de la primavera passada, però que no va aixecar sospites perquè és propietari d'un comerç agrícola de fruites i verdures.

D'acord amb els mitjans noruecs, l'adob podria haver estat utilitzat per fabricar l'artefacte que va esclatar al centre de la capital noruega i que va causar 7 morts.

Dues hores després d'aquest atemptat, hi va haver la matança de 84 persones en una campament d'estiu de les joventuts socialdemòcrates, a uns 40 quilòmetres de la capital, a l'illa d'Utoya.

La policia va detenir el principal sospitós a l'illa mateix: Anders B. Breivik, un noruec de 32 anys, que presumptament va actuar sol, tot i que encara que no es descarta que tingués còmplices.

Segons diversos testimonis, l'agressor va disparar a discreció durant 45 minuts, entre escenes de pànic dels centenars de joves allà concentrats, d'entre 14 i 18 anys.

Fonts policials han dit que el sospitós és afí als ambients ultradretans, amb tendències islamòfobes i fonamentalistes cristianes.

stats