TOVALLONS NEGRES

El colmado

Surten homes amb dessuadora. Un, dos, tres, quatre, cinc...

És un petit basar al carrer d’Aragó, que es diu, pel que veig a Google Maps, Supermercat Express. Es tracta d’un colmado paquistanès d’aquests que tenen de tot una mica. És de nit. Al davant hi ha aparcades unes quantes furgonetes de la Policia Nacional. De sobte, s’obre la persiana metàl·lica. En comencen a sortir homes amb dessuadora. Un, dos, tres, quatre, cinc... Fins a deu. Deu homes. La caputxa, esclar, posada. Són policies infiltrats. De paisà, com els que van detenir la noia de Tarragona. Al final, quan ja han sortit tots, apareixen els tres amos o botiguers, amb bigoti, que s’ho miren perplexos. Els deu homes se’n van. “A jugaaaar!” El vídeo ha estat penjat a la xarxa. Ara hi ha xarxa i tots nosaltres hem perdut la innocència (no només per això). Sabem que les caputxes són per amagar l’auricular a l’orella i el tall de cabells.

Qui va entrar en contacte amb aquests botiguers? Ells mateixos? ¿O hi va anar, abans, un productor, com es fa a la ràdio o a la tele per localitzar? ¿Van mostrar-se reticents, els botiguers? ¿Se’ls va obligar a tancar la botiga? ¿Les dessuadores eren totes comprades a la mateixa botiga, com les samarretes dels de Ciudadanos, o cadascú es portava la seva? Quanta estona van ser allà dins? ¿Hi van deixar la roba de diari o els uniformes? ¿Van demanar alguna cervesa o Red Bull mentre s’esperaven que els deixessin anar? ¿Van mirar-se altres productes de la botiga? ¿Van endevinar que el rètol del colmado estava escrit en llengua catalana?

Per què van triar aquella botiga, precisament? Per què la d’aquell carrer? ¿N’hi havia molts més, de policies de paisà, en altres botigues com aquella? ¿Anaven tots amb dessuadora? Què van fer un cop van sortir?