23/05/2011

Retallada a les esquerres

1 min

De tots els titulars de portada que ahir em van proposar els lectors des de Twitter, un que em va semblar enginyós i descriptiu alhora és el que he posat aquí dalt: "Retallada a les esquerres". L'hegemonia de CiU esquerda PSC i ERC, que si el 29-N no van acabar d'entendre el missatge ahir els devia quedar més clar.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

De les novetats emergents de la nit, l'ascens de la CUP és rellevant i explicable com a relleu d'ERC, mentre que la consolidació de l'angladisme, el garciaalbiolisme i el tremendisme demagògic és alarmant i depriment . Com deia algú de conya per no plorar, ja som europeus en xenofòbia.

Dels resultats de les Illes i el País Valencià premiant la corrupció, caldria saber com encaixen amb el clamor dels indignats per recuperar una democràcia més neta. Per acampada la de Camps.

Del tsunami del PP tenyint Espanya de blau cal deduir que a Rajoy la majoria absoluta li caurà sense cap altre esforç que contemplar la mort lenta d'un Zapatero en números vermells, sense crèdit.

Dels fenòmens que caldrà analitzar amb calma però amb urgència, destaquen l'abstenció, el vot nul i blanc, i la fragmentació sistemàtica de l'independentisme.

Dels jocs de paraules enviats pels lectors, "Barcelona Trias CiU" era previsible, i em va semblar més contundent "Hereu-siau".

stats