Hòsties al fibló #4
Opinió 23/09/2016

Ets un artista de nyigui-nyogui?

i
Kiko Amat
2 min

Emplena el següent qüestionari per saber si ets un artista de nyigui-nyogui:

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

1) Un artista a) està obligat moralment i artísticament a crear una veu pròpia que sigui diferent de la dels seus coetanis i també de la generació prèvia o b) pot preparar una bona fritanga copiant les veus de mentors i veïns.

2) Un artista a) ha de citar les seves influències i portar-les de bandera o b) ha d’amagar mestres i préstecs d’obra aliena.

3) Un artista a) ha de viure en un univers propi, en el buit, on no hi tinguin cabuda les tendències del mercat o b) ha d’estar a l'última.

4) Un artista ha de a) rebre crítiques sàdiques i acumular enemics acèrrims o b) caure simpàtic, defugir les males crítiques i ser mono.

5) Un artista ha d’estar a) en guerra perpètua amb ell mateix o b) en pau interior, centrat i satisfet amb la seva persona.

6) Creus que a) l'alienació, la ràbia i la violència són elements crucials de l’esperitartístic o b) un artista ha de ser benigne, afable i crear sense ofendre?

7) Un artista decidirà dir a) una veritat incòmoda i pestilent que causi rebuig (i el seu possible linxament) o b) una falsedat estovada i digerible, que faci feliços la família i els amics.

8) Si t’haguessis d’assemblar a un personatge, series a) una barreja del Capità Ahab, l’Adolf Hitler del búnquer i Harvey Pekar o b) Tinky Winky, el Teletubby.

9) Quina relació ha de tenir un artista amb les xarxes socials: a) que els donin pel cul o b) s’han d’usar per fer màrqueting emocional i promoció de l'obra.

Solucions a l’enquesta:

Si has contestat majoria de b) Ets una combinació de Peppa Pig, Milli Vanilli i el Zoolander presalvació. Ets el contrari d’un artista. Ets un diletant. Un creador de nyigui-nyogui. I un gran caguetes.

Si has contestat majoria de a) Enhorabona! Ets un artista. La teva vida serà sovint merdosa, rebràs ressenyes cruels, tindràs ganes de penjar-te tres cops al mes, estaràs sol com un mussol i sempre vorejant l'esquizofrènia paranoide. Però estaràs seguint el "camí de ferro", que deia l’Ahab. I no existeix viratge ni obstacle ni marxa enrere per al camí de ferro.

stats