26/08/2023

Cuatro ofereix un manual per esquarterar persones

2 min
Daniel Sancho tenia la intenció de casar-se amb una altra persona a Indonèsia Gent

Bona part de la graella de Cuatro està dedicada a un infotainment que es nodreix de les deixalles que recullen a les xarxes socials i de les notícies més sòrdides. Ho venen després als espectadors com una anàlisi incisiva de l’actualitat amb la col·laboració de suposats experts i tertulians disposats a garantir l’espectacle a canvi d’un sobresou.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

El programa Código 10, que s’emet el dimarts a la nit, és un dels més grocs i sagnants de la cadena. Està conduït per Nacho Abad, responsable de la crònica negra dels magazins matinals, sempre àvid de sang i fetge i amb un relat molt morbós i tòxic sobre qualsevol tragèdia humana. El cas de l’assassinat d’Edwin Arrieta a mans de Daniel Sancho ha portat a l’extrem l’esperit necrofílic del presentador. Aquesta setmana oferia a l’audiència un manual molt pedagògic sobre com esquarterar una persona. Seguien les pautes que suposadament va aplicar Daniel Sancho, xef de professió i, per tant, amb coneixement de les eines que calien. Amb l’ajuda d’una metge forense, van facilitar el curset formatiu. Primer van analitzar el procés de degollament. Li demanava a partir de quin punt es podia valorar l’abast d’un coll seccionat. “Hay que tener suficiente cuello ”, explicava l’especialista. A poc a poc van precisar el procés d’atac a la víctima fins a matar-la i van aprofundir en els detalls de la fragmentació del cadàver. El programa va adquirir les mateixes eines que va fer servir l’assassí i les van disposar sobre una taula. La càmera ens les ensenyava en un pla zenital perquè les veiéssim a la perfecció. Primer van agafar una destral de cuina: “¿Esto para qué serviría? ” I la forense aclaria: “Esto es para cortar hueso ”. I el presentador precisava: “¿Serrando o con golpe? ” I la diligent doctora: “Con golpe. Para cortar cualquiera de los miembros, ya sean brazos o piernas ”. Després van agafar un altre ganivet: “Este cuchillo requiere más precisión. Puede penetrar en tejido blando o también, con la punta, para penetrar en el tórax ”. Va arribar el torn de la serra: “El serruchoeste ya requiere un movimiento pendular que secciona tejidos duros. Esto sirve para cortar bien los huesos. Pero, en cambio, corta mal la carne, los tejidos blandos ”. Van enriquir la guia d’esquarterament amb les eines complementàries: guants de plàstic, bosses d’escombraries, fregalls i, finalment, un rotlle de film de plàstic. “¿Esto para qué sirve? ”, li va demanar a la forense. “Sirve para precintar bien las piezas anatómicas, para que queden bien selladas ”, va exposar. Molt útil si no es vol deixar rastre. I el presentador afegia: “¿Sirve para envolver una habitación y no dejar rastro? ”, i la forense confirmava aquesta finalitat. Al final, van passar al croquis del cos humà, marcant els punts concrets per on tallar i amputar.

Informació de servei per als espectadors interessats en desfer-se d’un cadàver. Cuatro els va facilitar la llista de la compra. Deu ser la manera que tenen aquests periodistes de garantir-se els assassinats més macabres que els donen feina.

stats