08/04/2013

Les disset famílies

2 min

Arreu del món, no són els pares els que decideixen les matèries que estudiaran els fills a l'escola. Són els especialistes. I és potser per això que l'assignatura introducció a l'horòscop no és una matèria de primer d'ESO, perquè... no dubtin que hi ha un grup nombrós de progenitors que la trobarien més important que no pas l'ortografia. Però tot i això, el PP ha aconseguit que les famílies catalanes puguin triar si no volen que els fills siguin escolaritzats en català. Per desgràcia, després d'una campanya intensa, només han aconseguit que ho demanin 17 famílies. En fi, no omplen ni una classe d'escola rural. I això vol dir que la majoria de famílies castellanoparlants de Catalunya estan formades per gent raonable, integrada i realista.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Com que tots els castellanoparlants i catalanoparlants que tenim fills en edat escolar comprovem, cada dia, que els nostres nens surten de l'escola dominant el català i el castellà, hem de pensar, amb tot el nostre respecte i la nostra comprensió, que els progenitors d'aquestes 17 famílies saben que els seus fills no ho aconseguiran. Hem de pensar això perquè, si no, hauríem de pensar que odien la llengua catalana. I això seria xenofòbia.

Per entendre'ns. L'altre dia, El Mundo publicava en portada que "si no són més famílies les que ho demanen", això de l'ensenyament només en espanyol, és per "la complicació de la paperassa". Home. Omplir uns papers per demanar l'ensenyament en espanyol no és més complicat que omplir els papers per demanar una beca de menjador, per apuntar-se a l'atur o per renovar el deenaí . No és més difícil que programar una rentadora o que fer servir alhora ganivet i forquilla. Per tant, potser hem de pensar que aquestes 17 famílies necessiten atenció especial. I que la continuaran necessitant en altres matèries, un cop ja gaudeixin del privilegi que a partir d'ara els haurem de pagar entre tots.

stats