10/08/2021

El dolent de la pel·lícula

2 min
Leo Messi s'acomiada del FCB

BarcelonaLa imatge de Leo Messi saludant l'afició només aterrar a París fa mal. I és lògic. El que seria estrany és que provoqués indiferència. I segueix fent mal quan el veus per primera vegada la samarreta del PSG. I farà mal quan es retrobi amb Neymar, quan jugui el seu primer partit, quan marqui el seu primer gol... Totes aquestes primeres vegades els culers les hauran de digerir com puguin i acostumar-se que algú a qui tant han volgut ja no està al seu costat. Messi ni tan sols els ha deixat l'opció d'enfadar-se, que tan útil sol ser per processar una pèrdua, perquè veure'l desfet en llàgrimes, saber que no volia anar-se'n, desarma qualsevol. Inclòs Joan Laporta.

El cop anímic és en part tan brutal perquè ha sigut sobtat, ningú s'ho esperava. Laporta es va encarregar que els socis i aficionats culers creguessin que tot anava bé i ara assisteixen estupefactes al que succeeix. I en aquest escenari no cola l'últim intent desesperat per apuntar cap al pare i agent del jugador, Jorge Messi. Jorge i Leo Messi pensaven que dijous anaven a signar un contracte de cinc anys amb el Barça i van rebre una trucada per dir-los que no, que era impossible perquè no el podien inscriure. Laporta va assenyalar com a culpables la nefasta herència rebuda i les normes de la Lliga. L'argentí es va remetre a les paraules del president, però també va deixar clar que no sabia si el club havia fet tot el possible perquè ell es quedés, i només amb això n'hi va haver prou perquè la pilota tornés a estar a la teulada d'un Laporta que ha venut fum fins a l'últim moment (dilluns passat, tres dies abans del comunicat del comiat, encara deia que tenia dolços somnis amb Leo).

En l'afany per buscar un culpable apuntant cap a Bartomeu i Tebas, Laporta va obviar l'impacte emocional que provocaria la notícia: no es va imaginar que Messi sortiria plorant i que ell es convertiria per a molts en el dolent de la pel·lícula. Simplement, no estava en els seus plans, com tantes altres coses, començant pels avals, la continuïtat de Koeman i que ningú s'apuntés a anar-se'n o rebaixar-se el sou. S'ha mostrat com un president incapaç de fer el que va prometre i, per ara, ni tan sols ha pogut inscriure Memphis, Eric García i Emerson. Té motius per estar preocupat perquè ara té el focus a sobre, però l'últim intent per culpar Jorge Messi... No, no cola.

stats