22/05/2022

Guanyador, brillant i català

2 min

Algú que està molt a la vora de Pep Guardiola em va comentar a mitja temporada: “Liverpool i Chelsea estan entrenats per dos alemanys, i es nota, perquè els seus jugadors corren molt, fan una gran pressió amb bons davanters i bons defenses que ocupen molts espais, però això vol dir que sempre hi ha algun partit que queda massa obert i per això es deixen punts. Als partits del Pep, en canvi, el 95% de les vegades passa el que ell havia imaginat”.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Mirem què diu el palmarès. Pep Guardiola va marxar del Barça el 2012, va estar un any a Nova York, se’n va anar a Munic i des d’aleshores ha guanyat la lliga els anys 2014, 2015, 2016, 2018, 2019, 2021 i 2022. Set lligues en vuit temporades. Amb les tres del Barça, Guardiola ha guanyat deu lligues en tretze temporades. En total, 32 títols en aquests tretze anys.

L’excel·lència de Guardiola, a més a més, no es mesura només amb trofeus, sinó amb estil. Des del Barça del sextet fins avui, Guardiola ha deixat per sempre la seva signatura en un esport que es juga a tot el planeta. Lògicament, que un dels millors entrenadors de futbol de tots els temps sigui culer i, en canvi, estigui omplint les vitrines de bavaresos i anglesos és una anomalia d’aquelles que la història del Barça en farà passar comptes.

Les càmeres van mostrar aquest diumenge fugaçment Pep Guardiola plorant, abraçat a Manel Estiarte. No l’havíem vist plorar des del sextet del 2009. Moltes emocions acumulades. El duel amb el Liverpool de tot l’any estava sent d’infart ahir a la tarda, i l’any s’havia complicat en les eliminatòries de Champions amb els dos Madrids. A la capital d’Espanya es va haver de sentir dir de tot. Guanyador, brillant, català i independentista, tot això no es perdona.

stats