GUERRILLA URBANA
Opinió 21/10/2016

‘Like a gentleman’

Dos (o tres o quatre o cinc) en un = Servicio Continuo

2 min
‘Like a gentleman’

Ladys and gentlemen, en dono fe. A Barcelona ha nascut un nou temple. I és Servicio Continuo. Un local ultrasenyorial on es pot menjar i beure i/o beure i menjar fins a les tantes de la matinada. Únic en la seva espècie, saps quan hi entres però no quan –ni com– en sortiràs. I aquí la gràcia. I la motivació per tornar-hi.

(6 hores abans)

Són les vuit del vespre d’un divendres set d’octubre. És fosc i comença a fer fred. La setmana ha sigut més intensa que l’anterior i menys que la que vindrà. Però les ganes de seguir la conversa en un ambient més distès, acollidor, íntim hi són. I el millor lloc per satisfer-les és, ens asseguren, a Diagonal 353.

Hi entrem sense presses ni rellotges. La il·luminació és càlida, les parets de color blau i hi ha molta presència del material més noble, el marbre. Seiem, observem. L’espai és a mig camí entre els pubs anglesos més selectes i les cocteleries d’aquí de tota la vida –comentem–. Quan tastem la carta, però, el nostre paladar acaba fent la volta al món.

Els plats són internacionals amb tocs asiàtics, francesos i novaiorquesos

–combinacions mestres del xef Carlos Yáñez–. I la carta està dividida en tres: snacks, healthy i less healthy (amb picada d'ull inclosa). Personalment us diria que us decantéssiu pel dim sum vegà, la very wild salad i el bistec dry aged acompanyat de patates rosses, tot i que si opteu per qualsevol altra matèria segur que no us en penedireu. Tot té una pinta excel·lent.

Halem i seguim amb els còctels. Clàssics i de màxima qualitat. A la conversa s’hi afegeixen Khaled Abbas, Francisco Boada i Nacho Alegre –que ens expliquen els orígens del local: de petits ja s’imaginaven parint un bar o un restaurant i, vint anys més tard, ho acabarien fent tot.

Van obrir al juliol i ja han sigut recomanats per Monocle, Plateselector o Time Out Barcelona. I al setembre, en col·laboració amb l’editorial Terranova, van acollir l’expo ZOO, de Carla Pérez-Vas i Albert Riera. La primera de moltes, asseguren tots tres. I seguim parlant, bevent, menjant. I allò que en el fons tots buscàvem: desafiar la línia espai-temps.

Servicio Continuo

Diagonal, 353 (Barcelona)

stats