06/01/2012

La màgia existeix

2 min

Existeix de veritat. Dins un cor petit, molt més que en els mites que les persones grans han inventat per explicar meravelles de l'Univers que no poden comprendre. Màgia. Quina il·lusió trobar al menjador algun dels regals que demanava a la carta dels Reis. Ells poden ser arreu, ho saben tot i aconsegueixen deixar a temps el que tant esperava. Sí, és possible. El món és un lloc on de vegades passen coses difícils d'explicar, però certes. Són Reis i vénen de l'Orient, ho diu tothom. Ella mateixa els havia vist arribar pel mar carregats de regals.

Quan sigui gran serà pintora. Vestida amb un escafandre visitarà els altres planetes i hi dibuixarà ocells. Aquest és el seu somni. Hi ha qui se'n riu dels somnis dels altres, els consideren una pèrdua de temps. Són els que han oblidat que quan eren petits, sovint es feien realitat els que ells també tenien, les persones que després no han pogut realitzar-ne més perquè ja no hi creuen.

La filla que avui se m'ha fet gran vol continuar somniant com quan juntes vivíem de la màgia del Nadal un conte fantàstic. Vol somniar que serà possible sortir-se'n, qui sap si pintant ocells o interpretant Ofèlies, pilotant una nau espacial o dissenyant vestits. Potser el més fàcil seria dir-li que com amb els Reis de l'Orient, les coses van d'una altra manera, que no n'hi ha prou amb il·lusionar-se, que la vida és molt més complexa. Però també és veritat que l'impossible comença per un mateix quan no es té el coratge de creure que és possible, quan ja s'és massa gran per a somniar. Mentre els realistes aparquen les fantasies, els regals passen de llarg i la vida també. Les il·lusions del passat de vegades són les realitats del present i les pors del present el desencís del futur, i és que com deia algun savi: "Si apostes pels déus i no existeixen, no perds res; però si apostes contra ells i existeixen, ho perds tot".

stats