04/10/2023

Què? La mare de Bambi ja no mor?

2 min
Fotograma de la pel·lícula 'Bambi'.

Disney farà un remake de Bambi. És la pitjor notícia per als agricultors i els que vivim a pagès, que rebem, cada nit, visites de famílies nombroses de cabirols que surten a sopar. Si per culpa de Disney ja està mal vist que els gats cacin ratolins, no em vull imaginar la reacció dels barcelonautes –els que després volen verdures de quilòmetre zero– davant dels pagesos reclamant que els bambis siguin convertits en estofat.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

El cas, però, és que la famosa escena de la mort de la mare sembla que serà eliminada. Ho ha anunciat una guionista de l’empresa, Lindsey Anderson Beer, i no perquè s’hagi begut el seu segon cognom. Ha dit, al Daily Mirror: “No vull espatllar la trama, però hi ha un tractament de la mort de la mare pel qual trobo que alguns nens i alguns pares serien avui més sensibles que en el passat”.

Més sensibles que en el passat. Es refereix a la meva generació, traumatitzada irreversiblement per la mort d’aquesta mare. Que quan ens estàvem recuperant una mica ens van fer Marco, que es passava la sèrie anant-la a buscar. “No te vayas mamá, no te alejes de mi, adiós mamá, pensaré mucho en ti”, cantava el nen, sol i desesperat, amb l'única companyia i amor del seu mico, Amedio. I ara, ¿els nens d’avui no veuran morir la mare de Bambi per no patir com nosaltres? La mort de la mare de Bambi, sobretot, ens fa plorar a nosaltres, les mares, perquè imaginem la dissort dels plançons sense la nostra emblemàtica presència. Però si pensem que els nens d’avui no podran suportar l’orfandat del cèrvid, hem de pensar, també, que no podran suportar-ne cap altra. Disney és especialista en matar mares. El Dia de la Mare, a Disney, s’hauria de celebrar l’1 de novembre. Ni la Sireneta, ni la Blancaneu, ni la Bella, ni Mulan, ni Nemo, ni Pocahontas, ni Aladdí... Cap d’aquests personatges té mare. Sí, hi ha alguna excepció. Com Frozen. A Frozen no és que mori la mare. És que moren el pare i la mare.

Empar Moliner és escriptora
stats