10/02/2021

Els mitjons de Salvador Illa

2 min

Dimecres al migdia Xavi Coral es feia ressò al Telenotícies de la que, sens dubte, era la notícia del dia arran del debat de TV3 de la nit anterior. “L’exministre de Sanitat no es va voler fer el test d’antígens”. I a continuació es donava pas a un vídeo on ens mostraven com dimarts a la tarda prenien la temperatura als candidats quan eren dins el cotxe que els acompanyava a la porta dels estudis de TV3. I la locució afegia: “Si no el portaven fet de casa, els candidats passaven també, si volien, un test d’antígens”. I sobre la imatge de Salvador Illa afirmaven: “Tots menys ell, que va considerar que eren prou segures la resta de mesures previstes”. Coral explicava que, davant d’aquest fet, Salvador Illa “ha explicat per què no es va voler fer el test voluntari que TV3 va oferir abans del debat” i donava pas a les declaracions del socialista per aclarir-ho. És a dir, l’endemà del debat ens van explicar que el test era voluntari. Però això no coincideix amb la informació que ens van donar la tarda anterior, durant la prèvia del debat. 

En el gran xou del glamur polític que va organitzar TV3 per rebre els polítics, la periodista Txell Ortiz, que ens feia la crònica de color de les curiositats de la llotja de candidats, va explicar-nos per exemple que en aquell moment Jéssica Albiach s’estava fent el test d’antígens perquè “aquest és un dels condicionants d’enguany en aquest debat. Tots els candidats se n’han fet un, ja sigui aquí a la televisió o abans d’arribar”. I una estona més tard, al voltant de les nou del vespre, el mateix Toni Cruanyes ens parlava de quan els candidats “ja hagin passat per maquillatge o hagin passat per la prova d’antígens obligatòria per part de recursos humans de la Corporació Catalana per poder assistir en aquest debat”. Els espectadors vam entendre que la prova no era voluntària sinó que era un requisit indispensable.

Ara resulta que TV3 ens va oferir un espectacle exhaustiu de sis hores de durada que va tenir temps de donar voltes del dret i del revés, abans i després, a la trobada dels nou candidats. Van muntar una arribada molt sofisticada amb cotxes, escortes de seguretat i catifa vermella i el que van definir com “un desplegament de mitjans sense precedents” per oferir-nos tota mena de detalls. Txell Ortiz fins i tot ens assenyalava en la prèvia del debat que Salvador Illa portava “uns mitjons més divertits dels que estem acostumats a veure”. Tantes hores de televisió, tant d’espectacle, tanta cobertura extraordinària amb tot luxe de detalls i ara resulta que, a nivell informatiu, dimarts al vespre el test era obligatori i dimecres al migdia era voluntari. I fins i tot ens van ensenyar els mitjons de Salvador Illa, però no les seves vergonyes. Ni per activa, ni per passiva, ni per perifràstica, com li agrada dir a l’exministre.

stats