07/10/2020

La foto de Josep Maria Mainat

2 min
La foto de Josep Maria Mainat

Dimecres, a Espejo público feien servir d'esquer el cas Mainat abans de marxar a publicitat. Després d'anunciar el comunicat que havia enviat el productor de televisió als mitjans, un col·laborador de Susanna Griso advertia als espectadors: “Pero además, José María Mainat le ha enviado una foto a Susanna Griso a través de WhatsApp. Una imagen que desvelaremos después de publicidad”. Abans de marxar, en una pantalla, ensenyaven una imatge distorsionada amb un interrogant a sobre per mantenir l'audiència ben intrigada. Després de tretze minuts d'anuncis tornaven a entrar en matèria, comentant els detalls de les últimes misèries del cas. Després d'una bona estona, un altre col·laborador del programa recuperava el misteri de la fotografia: “¡Hay algo que no han visto todavía! La fotografía que ha enviado el señor Mainat personalmente a Susanna Griso. ¿Qué es lo que quiere mostrar con esta imagen? Por eso es importante que la veamos. Para poder valorarla”. I aleshores ensenyaven la foto, que no era altra cosa que un retrat de Josep Maria Mainat, un primer pla, que és el que utilitza ell a les xarxes socials. Susanna Griso, aleshores, ho aclaria: “Pero bueno... que no es una fotografía en exclusiva. Es la foto que él tiene en su perfil de Twitter. Es simplemente una foto actualizada. Porque hemos estado hablando muchos días de Mainat y siempre nos referimos a él con las mismas imágenes, por ejemplo, de cuando acudió al funeral de Rosa Maria Sardà, y son imágenes muy antiguas”. Els col·laboradors li donaven la raó: “Claro, esta es una imagen más real y más actual”. I la Griso li agraïa a Mainat el seu interès per actualitzar la seva foto, enviant la que a ell li agrada, perquè així la facin servir els programes de la tele quan parlin d'ell. Un col·laborador ho rematava: “Si lo comparas con la parada de los monstruos en la que se ha convertido su casa, me parece bien que enseñe su aspecto”. I tots coincidien a dir que feia bona cara.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Simultàniament, a Telecinco passava exactament el mateix. Després de recrear-se en les darreres imatges de l'interior de la casa de Mainat, Ana Rosa Quintana explicava que havia tingut accés a una nova imatge del protagonista: “Así es como está ahora. Está más delgado. No me extraña. Con lo que está pasando...” i feien una comparació d'una imatge antiga del productor amb l'actual. Una mena d'abans i després de la tragèdia.

El cas Mainat no és només estrafolari en ell mateix, sinó que mediàticament també té trets delirants. Mainat, que és obvi que està seguint el circ televisiu des de casa, hi participa a cop de WhatsApp i sense intermediaris per proporcionar una foto seva perquè les que posen són antigues i no es deu agradar prou com surt. En el comunicat lamenta la pressió mediàtica de la qual és víctima però, posats a ser el gran protagonista, com a mínim vol triar ell mateix la seva foto i sortir ben guapo. I el millor de tot és que, automàticament, li fan cas i lloen el seu bon aspecte. El control del relat a distància.

stats