21/12/2015

La mort de l’Esteban

2 min
La mort de l’Esteban

Sálvame Deluxe va guanyar per la mínima a Tu cara me suena divendres passat. Feia setmanes que el xou musical d’Antena 3 no tenia rival, però divendres es va enfrontar a Belén Esteban. I l’Esteban és molt Esteban. Agradi o no, continua arrossegant audiència, tot i que ja no és el fenomen que era abans. Telecinco va jugar fort les seves cartes i va continuar esprement la ruptura entre la televisiva i el seu representant artístic, Toño Sanchís. Una grisa història, que van servint amb culleradetes de cafè per tota la graella de la cadena, que no té més interès que les lògiques desavinences entre dos professionals que feia massa temps que treballaven junts. Però ja se sap que tot el que envolta l’Esteban s’infla per motius d’audiència. Calia sucar-hi pa en barra. En això, a Telecinco, són uns mestres. Això se’ls ha de reconèixer.

Divendres, per reblar el clau, van portar l’Esteban al plató perquè encengués el ventilador i disparés amb bala contra Sanchís. Tot molt dramàtic, trampós i, en general, amb tots els tertulians a favor seu. Tots contra l’exrepresentant més dolent que Darth Vader. L’Esteban havia d’estar còmoda perquè deixés anar alguna bomba. I la bomba la va deixar anar María Patiño. Pausa dramàtica. Hashtag sobreimpressionat: #BelenEstalla. L’Esteban va dir que ella no ho podia explicar perquè era “muy fuerte y vergonzoso”. I va demanar permís per dirigir-se a càmera, emocionada, per parlar amb la seva família i increpar Toño Sanchís. Silenci al plató. I la Patiño, erigida en protagonista absoluta, eclipsant fins i tot l’Esteban, explica en aquell to d’impostada transcendència que Toño Sanchís havia posat preu a la mort i al funeral de la seva representada quan aquesta estava greument malalta. Males cares al plató. “Me han contado que Toño Sanchís se puso a valorar y a poner precio, en un momento en el que Belén estaba enferma, la muerte de Belén Esteban”, relatava la Patiño. Cop musical dramàtic estudiat. Indignació entre el públic i els tertulians. I l’Esteban va confirmar que a ella també li havien explicat l’episodi: “Toño, dijo, no pasa nada, si pasa eso, vendemos el entierro”. Desconcert general. I aleshores va començar el concert d’improperis i retrets cap al gran absent al plató.

Sanchís convertit en l’ase dels cops, en l’anticrist, repudiat per tots els presents pel sol fet d’intentar treure el màxim profit econòmic de les misèries de l’Esteban. Quanta hipocresia. Com si Telecinco no fes el mateix cada setmana amb l’Esteban i tots els que formen part d’aquest circ de Sálvame. “Ruin”, “Mala persona” o “Sinvergüenza” va ser del més suau que es va poder sentir. I, amb tot el soroll, ningú va aclarir a quant es cotitzava la mort de l’Esteban. Segur que una barbaritat. I tampoc ningú va gosar fer la reflexió que, si això és així, és perquè hi ha algú que està disposat a pagar-ho. Tremebund.

stats