28/09/2015

No oblidem l’escàndol dels vots per correu

2 min

QUE ELS RESULTATS i les negociacions no amaguin la vergonya mundial que haurien de suposar les traves indignes als catalans a l’exterior que volien votar i no han pogut. Més escandalós encara és el silenci còmplice de mitjans i presumptes demòcrates de tot l’Estat que no baden boca. Que pensen que alguna cosa dolenta deuen haver fet els catalans, si no els deixen votar.

N’hi ha que lamenten que l’independentisme es vulgui fer seva la democràcia, però fets com aquest demostren que hi ha poc respecte democràtic en l’unionisme. Ningú no sap què votarien aquests 200.000 ciutadans que han sofert la burla de consolats i ambaixades, la vexació de privar-te d’un dret essencial. Per què només des de l’independentisme es reclama el seu dret? Per què no hi ha indignació global davant del fet que a Roma els fessin enviar el vot a una adreça inexistent?

Fa temps que em miro amb simpatia el col·lectiu Drets, format per advocats que planten cara a la catalanofòbia, que han denunciat i fet plegar el president de Societat Civil Catalana per les amenaces que feia anònimament des de Facebook, que van demanar la retirada de la campanya indecent per aterrir els avis amb les pensions. Es mereixen tot el suport, seran imprescindibles. Al costat de l’ANC, lideren ara la denúncia pel frau de deixar sense paperetes els catalans a l’estranger.

El seu manifest diu: “Diguem prou, posem-nos drets”. I això és el que hem de fer, davant d’un Estat que recorre a pràctiques de les que no hi ha dret. Cal garantir que el pròxim cop tots puguin votar, i buscar tribunals que condemnin els que han induït a aquesta vergonya que atempta contra els fonaments de la democràcia.

stats