05/11/2019

La pitjor notícia és que el Barça segueix líder

2 min
Salutació dels jugadors en acabar el partit

PeriodistaEs veu que els barcelonistes no s’han de preocupar per l’empat a zero contra l’Slavia de Praga. Ni tampoc per la derrota al camp del Llevant. Ni pels altres resultats dolents d’aquest inici de temporada. Tampoc han de preocupar les males actuacions que està fent l’equip, partit rere partit, sobretot fora de casa però també alguns dies al Camp Nou. Ni tampoc s’han de preocupar per les lesions, ni per la falta de connexió entre els jugadors, ni pel fet que els rivals inferiors plantin cara i vagin rascant punts contra el Barça. No s’ha de preocupar ningú perquè l’equip és líder. Líder a la Lliga i líder a la Champions.

Ahir Gerard Piqué es va posar la gorra de resultadista i va demanar que tothom es calmés. Va dir que les sensacions contra l’Slavia “no havien sigut dolentes” i que “la pilota no havia volgut entrar”. I sí, tècnicament té part de raó, perquè en condicions normals el Barça hauria pogut guanyar ahir contra els txecs. Però el problema no és el marcador, sinó totes les mancances que ha evidenciat l’equip durant aquesta temporada. I el pitjor és que moltes ja eren ben paleses el curs passat. Llavors es va meditar fer neteja però a la llotja van considerar que un equip que havia guanyat vuit d’onze Lligues i un tècnic que havia guanyat les dues últimes mereixien més crèdit.

Ara ja hi tornem a ser. Que el Barça lideri la Lliga genera una sensació enganyosa. Perquè això fa que l’equip no es miri al mirall, sinó que miri el retrovisor. Que en comptes d’autocrítica faci comparacions. I com que els altres estan pitjor es cau en l’error de pensar que a tu no et van tan malament les coses. Fins que arriba un dia que te la jugues -a Espanya i a Europa- i llavors acabes ben retratat.

Em costa de creure Gerard Piqué quan diu que l’equip “s’esforça al màxim” i que cal “paciència” i “confiança” en els jugadors. Són massa senyals d’alerta en un club que, no fa tant, ja va viure una situació similar. ¿Algú més pensa que això acabarà com en l’any del Tata Martino?

stats