02/04/2019

De què té por Ana Rosa Quintana?

2 min

Dilluns al matí, durant la tertúlia d’actualitat d’El programa de Ana Rosa, es va produir una situació de tensió dialèctica entre el periodista Antonio Maestre i Eduardo Inda. Maestre va fer referència a les clavegueres de l’Estat intentant fer una pregunta a Inda. Com és habitual, Inda es va posar molt agressiu i s’hi va tornar acusant-lo de cobrar diners d’amagat de l’Ajuntament de Madrid. Maestre li va preguntar si això també l’hi havien filtrat, al·ludint altre cop a les clavegueres, i Inda s’hi va tornar insultant la seva mare: “¡Será tu madre una tonta útil!

Ana Rosa va intentar posar pau sense dirigir-se directament a Inda, que era qui havia estat groller i agressiu. Ella titllava la discussió de “guerras mediáticas que me parecen terribles en esta profesión ”. Inda, nerviós, va persistir en l’amenaça: “ ¡Yo pido a toda la gente de Vox que cuando vayan por la calle y se encuentren con este sujeto, que le recuerden que les ha llamado cómplices de un asesinato! ” Enmig de la discussió, les clavegueres i el nom de Villarejo van sortir repetidament, i la Quintana estava clarament incòmoda i alterada demanant que aquell tema no s’allargués: “ Yo no voy a permitir una guerra entre periodistas ”, sentenciava. “ Además, esto a la gente que está en casa no le interesa nada ”, assegurava.

El que va fer Eduardo Inda va ser una crida a l’agressió contra un periodista des d’un programa de televisió. Maestre, per cert, ha estat rebent amenaces des d’aleshores. En canvi, Ana Rosa no va incidir en aquesta particularitat i va recriminar el paper dels dos tertulians per igual.

L’escena, més enllà de l’alarma que provoca la manera com Inda clama venjança a través de la televisió apel·lant a la violència, obre molts interrogants.

¿Com s’explica la por evident d’Ana Rosa a Eduardo Inda a l’hora de retreure-li una actitud que mereixeria l’expulsió del programa? A això hi hem de sumar el terror de la presentadora cada vegada que es mencionen les clavegueres de l’Estat i el nom de Villarejo, essencialment perquè el seu marit ha hagut de comparèixer davant l’Audiència Nacional perquè presumptament va mantenir converses amb el comissari per extorquir un jutge. La presentadora no vol que se citi el nom de Villarejo durant el seu programa i s’excusa dient que són guerres alienes que no interessen.

¿Com s’explica que diversos programes de televisió dels dos grans grups mediàtics (Mediaset i Atresmedia) mantinguin les col·laboracions d’aquest individu? Que presentadors com Ana Rosa Quintana o Antonio García-Ferreras continuïn donant veu a Eduardo Inda malgrat els seus antecedents foscos, els vincles amb les clavegueres, les seves mentides i l’agressivitat, costa de justificar només pel fet que els generi espectacle. ¿Què els obliga a mantenir aquest personatge? ¿Li tenen por per algun motiu?

stats