01/10/2012

Els que usen l'espanyol per separar

2 min

A Catalunya no existeix el conflicte lingüístic. I qui ho afirmi menteix. Això sí, cal distingir entre la ignorància de qui ho diu des de Florolos de Arriba, de la província Ancha es Castilla i de qui ho diu des de Florols de Munt, província de Catalunya. A qui viu allà i llegeix i escolta la informació perpetrada per la ultradreta mediàtica, la ignorància se li cura venint aquí a veure la realitat. A qui viu aquí... bé, em temo que això no li entra pel seguru .

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

A aquests últims els reconeixerà perquè van pel món defensant separar les comunitats per raó de llengua, començant per l'ensenyament, i després acusen els altres de voler trencar la convivència. També els distingirà perquè quan, des d'un faristol, per exemple, del Parlament, volen enviar missatges carregats de por i paternalisme baratet, canvien el català per l'espanyol. Escolti, si vostè usa el català per col·locar a la seva gent el missatge central i l'espanyol per enviar-los un missatge identitari anticatalà, està dividint la societat, sí, però, el que és pitjor, insulta la intel·ligència de qui s'expressa en espanyol perquè pressuposa que la part que vostè expressa en català no li interessa... Esclar, si no la faria tota en espanyol, no?

Doncs bé, des d'ahir afegeixi el PSC a la llista de partits que actuen d'aquesta manera. Pere Navarro va fer en català tot el seu discurs al consell nacional menys quan va dir: " Los socialistas no estamos ni por la independencia de Convergència ni por la Guardia Civil que el PP nos quiere enviar. Los socialistas apostamos (...) por una Cataluña en una España y una Europa federales ". Naturalment, Navarro pot usar els idiomes que vulgui i quan vulgui, només faltaria. Ara bé, si tu creus que certs missatges arriben més bé expressats en un idioma i no en un altre, ¿no estàs discriminant? Tu, que et presentes com el paladí de la igualtat social...

stats