13/01/2023

Shakira i la rendibilitat d’unes bones banyes

2 min

Palma"LAS MUJERES YA no lloran, las mujeres facturan”. Aquesta és una de les frases memorables de la cançó Pa’ tipos como tú de Shakira, un tsunami de misèries contra el seu ex, Gerard Piqué. No es pot tenir més raó: 50 milions de reproduccions en 24 hores és molta facturació i col·loca Shakira en un lloc d’honor quant a obtenir rendibilitat d’unes bones banyes. Perquè és innegable que unes banyes com les seves, amb repercussions a escala planetària i amb la població mundial contemplant la teva desgràcia, són unes banyes de les bones. Shakira, com a artista que és, les ha aprofitades per crear. Ja ho diu Kiko Amat al petit llibre Los enemigos (Anagrama): els enemics s’han d’aprofitar, perquè el desig de demostrar que tu ets millor que ells és una bona via per fer música, escriure, pintar i, en definitiva, crear –la cantant colombiana deixa clar que és millor que l’altra quan assegura que Piqué ha canviat un Ferrari per un Twingo i un Rolex per un Casio.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Ara bé, estimada Shakira, ara et vull dir algunes coses. Primer, que facturen les dones que poden. Perquè si ara mateix em posassin unes banyes em vendria just plorar un temps i mirar de continuar amb la meva humil existència. Ja podria fer vídeos i vídeos sobre el tema, que no generaria ni un cèntim.Per això em fa ràbia que facis afirmacions de feminista milionària i neoliberal, perquè, a més d’haver-hi dones que no podem facturar, també n’hi ha que ni tan sols volem fer-ho. Encara que això no és un obstacle per felicitar-te pel teu èxit i recordar-te que la llista de banyuts i banyudes il·lustres es remunta als inicis de l’amor romàntic. És a dir, que el que t’ha passat, el desengany que has patit, no és més que una altra vulgaritat de les que la vida ens reserva perquè no ens pensem que som feliços durant massa temps.

També has de calibrar els tempos, per no fer-te massa pesada amb aquest tema. Tranquil·la, que encara queda i continuam tots ben enganxats a xarfardejar sobre el teu vídeo. Supòs que Piqué sí que deu pensar que t’estàs fent una mica plom, encara que tampoc l’hem vist massa preocupat. Potser perquè la processó va per dins. No sé si tindrà molt en compte que també t’has ficat amb la sogra, perquè desconec el nivell de sacralitat que ocupa aquesta senyora a la família. El que sí que tenc clar és que no m’agradaria massa tenir una nora o un gendre que a la primera em fiqui pel mig si algun fill meu li posa les banyes. Com si la maledicció de la infidelitat l’hagués transmesa jo genèticament.

Dona-hi un parell de voltes, Shakira. T’estàs fent encara més rica amb la ruptura, t’has quedat amb la custòdia dels nins i podràs marxar amb ells de Barcelona. No només has guanyat unes banyes amb aquesta història. I, qui sap, potser la propera vegada ets tu qui posi les banyes i abandoni algú, com ja has fet en un passat que sembla prehistòric després de la teva història amb el futbolista blaugrana. Quina cançó faries llavors? Qui seria elRolex? I el Twingo?

stats