29/09/2020

Suárez, cornuts i pagant el beure?

2 min
Suárez, cornuts i pagant el beure?

Més d’un culer es va estirar els cabells diumenge després de veure com Luis Suárez feia dos gols i una assistència en el seu debut amb l’Atlètic de Madrid. Un cornuts i pagar el beure de manual. Per sort, pocs minuts més tard, Ansu Fati s’encarregava de mitigar les doloroses sensacions.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

L’aficionat del Barça s’hi haurà d’acostumar. Aquesta serà una constant durant tota la temporada. Suárez marcarà gols perquè segueix sent un dels millors davanters del món. Però, tot i el comprensible dolor que implica veure una llegenda del club celebrant gols amb la samarreta d’un màxim rival, ningú s’ha d’esquinçar les vestidures. El Barça no s’hauria de preocupar d’on juga un futbolista que no vol. Les decisions s’han de prendre amb la màxima convicció. Mirar de reüll el que fa un ex teu és d’equip petit.

Que Suárez marcarà gols a cabassos amb Simeone ja ho sabíem. Com també sabíem que en continuaria marcant al Camp Nou si hagués seguit. És més, segurament el davanter que arribi per suplir l’uruguaià -ja sigui fitxatge o de casa- no marcarà els gols que hauria fet Suárez en cas de continuar com a blaugrana. Ara bé, malgrat això, el davanter havia de marxar. De fet, segueixo insistint que el seu adeu hauria d’haver sigut fa un any. Tenir les millors individualitats no garanteix tenir el millor equip. Sacrificar-lo a ell era un pas enrere necessari perquè altres futbolistes assumeixin galons. Era una decisió de club. El Barça ha de recuperar la solidesa com a grup i això passa per fer canvis substancials a la columna vertebral que va caure a Roma, Liverpool i Lisboa. Era imprescindible per trencar dinàmiques i rebentar l’ statu quo.

Dit això, no es pot passar per alt la nefasta gestió del cas per part del Barça, un episodi que ha fet aflorar encara més la distància insalvable entre Bartomeu i Messi. Suárez, el tercer màxim golejador de la història, marxa dolgut i pràcticament gratis, mentre els aficionats matalassers no poden parar de riure recordant que fa un any el Barça va pagar el que no està escrit per Griezmann.

stats