PAREU MÀQUINES

I el titular més passat de voltes del 2015 és...

Saldo el meu deute dels titulars més 'apostoflants' de l’any. N’hi ha que són capaços de connectar realitats molt i molt allunyades

Saldo el meu deute dels titulars més 'apostoflants' de l’any. N’hi ha que són capaços de connectar realitats molt i molt allunyades, com quan 'El Español' publica “Rajoy posa en perill la barba hipster”. N’hi ha que no poden evitar la gracieta, com Periodista Digital, i si resulta que una monja té una topada amb un cotxe, doncs li engeguen “¡Menuda hostia, y no sagrada, se da Lucía Caram con su coche!” i avall. El mateix mitjà demostrava un gust discutible en l’art de l’elecció de la metàfora amb el seu “Carmena dispara un tret per l’esquena a les subvencions de les víctimes del terrorisme”.

Un titular que em va fer molta gràcia, per com evidenciava el centralisme espanyol, era “Un pesquer en alta mar amb destí a Madrid, interceptat amb 1.900 quilos de cocaïna”, publicat a ElPais.es: bona sort remuntant el Manzanares! Una bona manera de forçar un titular és amagar una informació valuosa. És el que feia Diario Gol amb “Acusen Florentino Pérez de violador”. Només clicant-hi esbrinaves que a qui presumptament havia forçat el madridista era... a la Constitució. Seguint amb premsa esportiva, el 'Marca' va estar molt fi amb el subtítol de portada: “Piqué va buscar el cinquè gol sense dissimular-ho”. Però el titular de l’any, de llarg, correspon al mitjà –és un dir– Alerta Digital. La seva podemitofòbia els va fer marcar una antifita periodística en publicar: “Anders Breivik [autor dels atemptats a Noruega en què van morir 77 persones] estudiarà la mateixa carrera que Pablo Iglesias a la Universitat d’Oslo”. No és que comparteixin facultat –que tampoc tindria res de rellevant–, sinó que senzillament l’assassí cursarà la carrera de política (a distància). Feliç 2016: l’any que ja hem acomiadat deixa un llistó molt alt.

Més continguts de