25/05/2023

Toni, Judit, Jair

2 min
Judit Martín disfressada de Mare de Déu del Rocío i acompanyada per Toni Soler i Jair Domínguez.

Acaben de citar a declarar Toni Soler, Judit Martín i Jair Domínguez per un gag al seu programa de TV3 sobre la Verge del Rocío i la Setmana Santa. Per a qui no ho sàpiga, la Setmana Santa és una activitat catòlica que consisteix en commemorar que el fill del Déu que veneren (gestat per una dona i un esperit) va reviure després de mort. Per celebrar-ho, els creients fan una mena de pla Detox: durant uns dies no consumeixen carn vermella (carn en un sentit ampli de la paraula).

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Que els tres humoristes hagin d’anar a declarar al jutjat em fa pensar en la feina que se’ls gira a Abogados Cristianos, que en un gest molt poc cristià (cristià seria perdonar i posar l’altra galta) són els que els han denunciat. Que fina que és, la pell d’aquests advocats, comparada amb la de, posem pel cas, sant Llorenç, que va aguantar el martiri amb gran sentit de l’humor, fins al punt de dir als botxins que l’estaven rostint en una graella: “Gireu-me de l’altre cantó, que d’aquest ja estic ben torrat”.

Dic que se’ls gira feina perquè si fer broma de la Verge del Rocío és una ofensa a la fe, hi ha moltes altres coses que, volent o sense voler, també ho són. Sense anar més lluny, Tamara Falcó, la filla de la Preysler, que és tan catòlica com aquests advocats, va fer el comiat de soltera amb les amigues a Fàtima. No ha transcendit com va anar, però no crec que es passés tota la nit resant. ¿I si algun globus amb forma de penis va coronar alguna testa en aquell recinte sagrat? I els pastissets anomenats pets de monja, que no són ofensius? ¿I els encaputxats que es flagel·len les esquenes en una imatge digna de l’orgia d’Eyes wide shut? ¿I conservar braços incorruptes de santes com un Jeffrey Dahmer qualsevol? Aviam si amb l’embranzida, ara, aquests advocats catòlics es decideixen, finalment, a denunciar l’activitat més ofensiva relacionada amb l’Església: la violació de nens per part de capellans. Estic impacient.

Empar Moliner és escriptora
stats