04/01/2019

El xup-xup dels Armengol: tal pare, tal fill

2 min
El xup-xup dels Armengol: tal pare, tal fill

Fa més de deu anys que conec en Carles Armengol i just m’acabo d’assabentar que tres generacions de la seva família van regentar, entre el 1928 i el 2012, una casa de menjars anomenada Bar Collado a l’Hospitalet de Llobregat. Junts hem suat la cansalada a la pista de ball -ell amb molt més estil que jo, s’ha de reconèixer-, hem compartit vermut a trenc d’alba, hem rigut sense parar i ens hem repetit més d’una vegada allò tan clàssic d’“Ens hauríem de veure més sovint”. La vida i les seves circumstàncies han fet que les retrobades hagin estat força espaiades en el temps, però d’ençà que el Van Van Var (Pujades, 27) va obrir el maig del 2017 tenim un punt de trobada immillorable.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

En Carles és l’encarregat d’aquest local ideat pels artífexs del Van Van Market i convertit ja en punt de trobada ineludible per als qui viuen o treballen al Poblenou gràcies a una oferta que uneix el millor de l’ street food local -amb una nova proposta gastronòmica cada setmana- amb conserves i fil musical de qualitat i una terrasseta molt cobejada. Aquests dies de Nadal, i fins demà, dissabte, la manduca que s’hi serveix és una petita mostra del que els Armengol servien a la seva clientela del Collado: faves a la catalana, mandonguilles amb sèpia, fricandó amb bolets i callos amb capipota. Per sucar-hi pa de valent.

Fa goig veure pare i fill compartir servei: el Carles tira canyes perfectes tot esperonant un Miquel immutable, ja que sap que el xup-xup perfecte requereix paciència. “Vaig aprendre’n molt de la mare, que malauradament va morir abans que jo anés a la mili. Tot i que vaig fer classes amb en Josep Lladonosa, xef del 7 Portes, em considero un autodidacte”. Jubilat ara fa sis anys -els del Van Van l’han convidat a ser-hi excepcionalment la setmana de Nadal-, es manté actiu recorrent la ciutat en bicicleta, una altra de les aficions que comparteix amb son fill. A seguir pedalant, Miquel!

stats